Raisiossa aikamatkaillaan 90-luvun videovuokraamossa

Raisio AHAA-Elamys -pakohuone
AHAA-Elämyksen videovuokraamoteemaista pakohuonetta Raisiossa pyörittävät Mika Brunou ja Anne Kitti nauttivat yhteisistä hetkistään pelinohjaajina: ”Siinä saa iloita ja jännittää yhdessä pelaajien kanssa, miten tehtävien ratkaisut etenevät!” Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Seutusanomat kysyy korona-aikana aloittaneiden yrittäjien kuulumisia: Mika Brunou ja Anne Kitti ovat perustaneet viihdettä ja urheilua yhdistelevän yrityksen Raisioon. Talk Birdie Areenana nykyisin tunnettuun entiseen leffavuokraamoon avautui tammikuussa kaupungin ensimmäinen pakohuone.

YRITYSUUTISET.

AHAA-Elämyksen Movie City -pakohuonepeli vie pelaajansa 1990-luvulle ja nostalgisten videovuokraamojen kulta-aikaan. Raision ensimmäistä ja ainoaa pakohuonetta luotsaava yrittäjäpari Anne Kitti ja Mika Brunou tykkäävät pulmanratkaisusta ja monipuolisista haasteista. Nämä molemmat ovatkin keskeinen osa yrittäjyyttä – ja erityisesti pakohuoneyrittäjyyttä.

Leffavuokraamoteemaan paikallinen escape room sai innoituksen kiinteistön historiasta.

– Pakohuone on toiminut tammikuusta alkaen entisen Filmtownin tiloissa. Samassa rakennuksessa pyöritämme myös golfkeskus Talk Birdie Areenaa, Brunou toteaa.

Kolmatta vuotta toiminnassa olevaa Talk Birdie Areenaa he ovat kehittäneet pikkuhiljaa.

– Vuoden 2021 lopulla valmistui kolmas golf-simulaattori. Golfkeskusta suunnitellessamme kiinteistössä oli vielä yksi, muita pienempikokoisempi, huone, jolle halusimme keksiä sopivan käyttötarkoituksen, Mika Brunou kertoo.
– Saimme oikean AHAA-Elämyksen, kun yhdistimme kiinteistön historian rakkaisiin harrastuksiimme eli arvoitusten ratkomiseen, geokätköilyyn ja pulmapeleihin, jatkaa Anne Kitti.

Golfkeskusta oli mahdollista pyörittää myös koronasta johtuneina poikkeusaikoina rajoitusten puitteissa.

– Simulaattorit on sijoitettu omiin huoneisiinsa, mikä on helpottanut kontaktien välttämistä. Muutenkin toiminta on tarkoitettu harrastajien itsensä muodostamille pienille ryhmille. Sama juttu on pakohuoneen kanssa – ideaali ryhmäkoko siellä kun on 3–4 pelaajaa. Tilat siivotaan tietysti aina pelien välissä, Kitti ja Brunou huomauttavat.

Yrittäjäpariskunta sanoo, että Movie City -pakohuone sopii teemansa mukaisesti kaikille, suurin piirtein 12-vuotiaasta ylöspäin.

Aivan pienille ongelmanratkaisijoille pakohuonepeli ei sovi pulmien vaikeusasteen takia.

– Pakohuoneemme on tarkoitus olla hauska ja varsinkin 1990-luvulla eläneille todellinen nostalgiakokemus. Huone on nimittäin sisustettu autenttista videovuokraamoa mukaillen retrohenkisillä esineillä, joihin kuuluvat vanhat muun muassa VHS-kasetit, elokuvajulisteet, kassakone ja pöytäpuhelin, he kertovat.
– Movie City ei siis ole aivan perinteinen pakohuone siinä mielessä, että mitään pelottavia efektejä tai ylijännittäviä elementtejä emme ole käyttäneet ollenkaan. Toivomme erottuvamme nimenomaan rennolla ja hauskalla otteella, lisää Kitti.

1990-luvun teemaan sopivaa rekvisiittaa yrittäjät ovat haalineet kasaan sieltä sun täältä.

– Esineistöä olemme löytäneet kirpputoreilta, tori.fi:stä sekä saaneet lahjoituksena kavereiltamme. Lähes kaikki täällä on siis kierrätettyä.

Katariina Mäkinen-Önsoy