Raision Teatteri tuo ensimmäisenä harrastajateatterina lavalle Making of Lean

Raision Teatteri 2023 Making of Lea Kuva Urpo Helenius
Raision Teatterin kevään ohjelmistossa on Making of Lea -komedia. Kuva harjoituksista: Agathon Meurmanin roolissa nähdään Tiina Uusitupa ja Karl August Engelbrekt Ahlqvistina Veera Rötkönen. Kuva: Urpo Helenius.

TEATTERI.

Juha Hurmeen Making of Lea – Peevelinmoinen komedia suomalaisen teatterin synnystä saa ensi-iltansa Raision Teatterissa 25. maaliskuuta. Ensimmäistä kertaa harrastajateatterin lavalla esitettävän teoksen on ohjannut naantalilainen teatteri-ilmaisun ohjaaja Katariina Salonen.

Making of Lea on kultturelli komedia, fiktiivinen tarina suomenkielisen teatterin synnystä ja siitä, miten se ei ole itsestään selvää monikielisessä ja -kulttuurisessa Helsingissä. Tarina sijoittuu 1800-luvulle, jolloin Aleksis Kivi seurueineen yrittää saada suomenkielisen Lea-näytelmän kuntoon ensi-iltaan mennessä. Esteinä ovat muun muassa kielimuurit, rahan puute ja Kiven alkoholinkäyttö. Myös usko näytelmätekstiin ja Kiven lahjoihin on koetuksella niin värikkään ja monikielisen teatteriseurueen sisällä kuin ulkopuolellakin.

Näytelmää voidaan kuvata hulvattomaksi ja raikkaaksi syväluotaukseksi suomalaisuuteen, suomen kieleen ja sen monimuotoisuuteen.

Esityskausi: 25.3.–27.4.2023.

Turun Seutusanomat