Niskavuoren Heta ensi-iltaan Teatteri Akselissa

Teatteri Akseli Niskavuoren Heta
Teatteri Akselissa Heta nähdään lapsena, nuorena sekä aikuisena naisena kolmen eri näyttelijän voimin. Kuva: Kauno Takarautio.

TEATTERI.

Ikonisen suomalaisen naishahmon, Niskavuoren Hetan, koskettava tarina nähdään turkulaisen Teatteri Akselin suurella näyttämöllä Kauno Takaraution persoonallisena tulkintana ja ohjauksena.

Tässä näyttämöversioinnissa Heta nähdään lapsena, nuorena sekä aikuisena naisena kolmen eri näyttelijän voimin! Näytelmä pysyy uskollisena erinomaiselle käsikirjoitukselle ja monille tutuille hahmoille, mutta Akselissa tarina saa raikkaan päivityksen. Niskavuoren näytelmiin kuuluva paatoksellisuus saa seurakseen huumoria ja herkkyyttä.

Teatteri Akselissa ensi-iltansa oerjantaina 17. maaliskuuta saava Niskavuoren Heta on kertomus itsenäisestä ja yksinäisestä naisesta. Heta tietää mitä haluaa, mutta millä hinnalla hän sen saavuttaa? Onko käsityksemme tästä hylätystä ja häpäistystä, itseään rankaisevasta naisesta kuitenkaan oikea? Tietäisitkö sinä, miten hänen olisi kannattanut elää omaa elämäänsä?

Kyseessä on Teatteri Akselin 50. näytelmä.

Esityskausi: 17.3. – 13.5.2023.

Turun Seutusanomat

 

 

Tiesitkö?

Teatteri Akseli on vuonna 2015 perustettu turkulainen harrastajateatteri, joka tuottaa vuosittain peräti 6–7 ensi-iltaa, vuodesta 2016 alkaen ohjelmistossa on ollut myös kesäteatteria. Teatterilla on yli 100 jäsentä ja sen päämääränä on tuottaa laadukasta ja yleisölähtöistä taidetta sekä tarjota hyvät mahdollisuudet näyttämötaiteen harrastamiseen.