Maaseutugaalassa palkitaan edellisen rahoituskauden vaikuttavimmat hankkeet

Yleisön suosikkihanketta voi äänestää vielä torstaihin 23.3. kello 12 asti

Varsinais-Suomen parhaat maaseudun kehittämishankkeet vuosilta 2014–2022.
Varsinais-Suomen parhaat maaseudun kehittämishankkeet vuosilta 2014–2022 -yleisöäänestyksessä mukana olevat hankkeet. Kuva: Leader-ryhmät / Haloo maaseutu! -viestintähanke.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien järjestämää maakunnan omaa maaseutugaalaa vietetään tulevana lauantaina.

TAPAHTUMAT.

Varsinais-Suomen maaseutugaala pidetään Kaarinan Piikkiössä Kavalton tilalla lauantaina 25. maaliskuuta. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien järjestämässä maaseutugaalassa juhlistetaan päättynyttä EU:n maaseutuohjelmakautta 2014–2022 sekä sen aikana tuettuja hankkeita.

Maaseutugaalaan on kutsuttu sekä maaseudun kehittäjiä että hanketoteuttajia. Juhlan juontavat Maskun kunnan elinvoimapäällikkö Lauri Hyttinen ja Ruokaviraston verkostoasiantuntija Ann-Sofie Backgren. Juhlapuheen pitää Ely-keskuksen Maaseutupalvelut-yksikön päällikkö Antti Jaatinen. Tilaisuus on kaksikielinen.

Maaseudun kehittämistuet uudistuvat vuonna 2023.

Suomi saa Euroopan Unionin maatalouden kehittämisen maaseuturahastosta tukea omien maaseutualueidensa kehittämiseen. Maaseuturahaston tukia jaetaan alueellisen maaseutuohjelman ja Leader-ryhmien paikallisten kehittämisstrategioiden mukaisesti. Rahoituskauden 2014–2022 aikana maaseudun kehittämistä on tuettu Varsinais-Suomessa yhteensä 77,5 miljoonalla eurolla, joka on jakautunut yritystukiin ja yleishyödyllisiin kehittämishankkeisiin.

Varsinais-Suomessa maaseudun kehittämistukia myöntävät Ely-keskus ja viisi Leader-ryhmää: Turun seudulla toimiva Varsin Hyvä, saaristossa toimiva I samma båt – Samassa veneessä, Loimaan seudulla ja Somerolla toimiva Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit, Vakka-Suomessa ja Satakunnassa toimiva Ravakka sekä Salon seudulla ja Uudellamaalla toimiva Ykkösakseli.

Vaikka tukiin tulee uudistuksia uudelle ohjelmakaudelle, paljon säilyy myös samana. Painotus ympäristö- ja ilmastoystävällisiin toimenpiteisiin näkyy kaikissa tuissa.

Uusi ohjelmakausi 2023–2027 on jo alkanut, ja uusia hankkeita voi suunnitella. Hankeneuvojat ovat töissä koko hakutauon ajan ja auttavat hakemusten valmistelussa.

Maaseutugaalassa jaetaan kymmenen palkintoa.

Ely-keskus palkitsee Varsinais-Suomen vaikuttavimman kehittämishankkeen ja vaikuttavimman yritystuen. Leader-ryhmät ovat valinneet tukemistaan hankkeista maakunnan vaikuttavimman ympäristöhankkeen, liikuntahankkeen, kulttuurihankkeen, nuorisohankkeen, lähiruokahankkeen, kylähankkeen ja kansainvälisen hankkeen sekä yritystuen.

Sokerina pohjalla palkitaan yleisön suosikkihanke, jonka päättävät äänestäjät. Äänestysaikaa on vielä torstaihin 23.3. kello 12 asti.

EU:n maatalouspolitiikan rahoituskausi on vaihtunut ja nyt on aika juhlia! Gaalassa palkitaan ohjelmakauden vaikuttavimmat hankkeet. Yksi palkinto ratkaistaan yleisöäänestyksellä. Äänestys on auki Haloo maaseutu! -viestintähankkeen sivuilla. Egentliga Finlands landsbygdsgala hålls 25.3. Rösta på ditt favoritprojekt!

Turun Seutusanomat