Hyvän Olon Päivä järjestetään jo kuudennen kerran

Hyvän Olon Päivää alusta asti järjestänyt Sari Packalén tietää kokemuksesta, että vielä viime hetkillä tulee muutoksia tapahtuman järjestelyihin.

RAISIO

Ensi viikon sunnuntaina 12. maaliskuuta on taas monenlaista hyvinvointia tarjolla, kun jo tutuksi tullut Hyvän Olon Päivä -tapahtuma järjestetään Raision kaupungintalolla. Tapahtuma alkaa kello 11 ja päättyy kello 15.

Ensimmäinen Hyvän Olon Päivä järjestettiin Raisiossa vuonna 2016 ja vuosittainen tapahtuma oli katkeamaton vuoteen 2019 asti, jonka jälkeen tuli korona ja esti tapahtuman järjestämisen.

– Vuonna 2020 oli perjantai ja 13. päivä ennen tapahtumaa, kun sain tiedon, että tapahtumaa ei voida järjestää, muistaa Sari Packalén.

Packalen on alusta asti ollut tapahtuman järjestelyissä primus motorina.

Koronan jälkeen Hyvän Olon Päivä on siis järjestetty kerran, viime keväänä, ja tulevana sunnuntaina on siis jo kaiken kaikkiaan kuudes kerta, kun tapahtuma Raision kaupungintalolla järjestetään.

 

Tänä vuonna tapahtumassa on mukana muun muassa erilaisia henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin edistämiseen keskittyneitä yrityksiä ja yhdistyksiä. Varsinais-Suomen Lastenliitto järjestää lapsille ohjattua toimintaa, vanhemmat voivat käydä rentouttavassa hieronnassa, Kansanlääkintäseuralla on oma pisteensä kaupungintalon yläkerrassa ja ohjelmassa on myös aiemmista tapahtumista tuttu käsityöpiste.

– Meillä on kaikki mahdolliset kaupungintalon tilat käytössä. Näytteilleasettajia on tulossa noin 60-70. Koko kaupungintalo on siis täynnä erilaisia Hyvän Olon pisteitä, mainostaa Packalén.

Mukana tapahtumassa ovat myös muun muassa Raision vammaisneuvosto, Turun seudun Hengitysyhdistys, Raision VPK, monia eri hyvinvointialan yrityksiä, kuntosaliyrityksiä, sosiaalipalvelusäätiö Ote, tanssiseura Sekahaku ja myös muun muassa lisäaineettomiin mausteisiin ja vaatteisiin erikoistuneita yrittäjiä. Tapahtumassa on myös mahdollisuus testata jousitettuja ”hyppykenkiä” eli Kangoo-kenkiä.

– Kangoo-kengät näyttävät hurjilta, mutta olen kuullut, että kyllä niillä pysyy helposti pystyssä, nauraa Sari Packalén.

 

Hyvän Olon Päivän järjestelyt ovat tästä vuodesta alkaen aiempaa helpommat ja yksinkertaisemmat, kun tapahtuman taustalla toimiva kolmikko – Sari Packalén, Kalle Talvinen ja Jarmo Kössi – perustivat Hyvän Olon Päivä ry:n.

– Nyt, kun meillä on yhdistys, joka vastaa tapahtuman järjestelyistä, kaikki on sujuvampaa. Päätöksenteko on suoraviivaista, lupien hakeminen tapahtuu sutjakkaammin ja kun yhdistyksellä on oma rahaliikenteensä, sekin puoli toimii näppärästi, kertoo Sari Packalén.

Hyvän Olon Päivä ry perustettiin 11. marraskuuta 2022. Sari Packalen on yhdistyksen puheenjohtaja, Kalle Talvinen ja Jarmo Kössi hallituksen jäseniä.

– Jatkossa voimme ottaa yhdistykseemme muitakin yritysjäseniä. Tavoitteena on luoda yritysyhdistys, jolla ei ole palkattua työntekijää, vaan kaikki jäsenyrittäjät antavat oman panoksensa toimintaan ja tukevat toinen toisiaan.