Vauhdikas parisuhdekomedia Vaimoni on toista maata ensi-iltaan Teatteri Akselissa

Teatteri Akseli
Teatteri Akselin vauhdikas yhteen iltaan sijoittuva parisuhdekomedia iskee terävästi arkipäivän naamioihin ja roolipeleihin. Kuvassa illan vieraat Risto (Tomi Aho) ja Veera (Elina Karjalainen). Kuva: Kauno Takarautio.

TEATTERI.

Teatteri Akselin kevätkausi alkaa nauruterapialla, kun turkulaisen harrastajateatterin Elina-näyttämöllä saa perjantaina 24. helmikuuta ensi-iltansa Vaimoni on toista maata.

Viattomasta väärinkäsityksestä alkunsa saava esitys on täynnä hulvatonta tilannekomiikkaa. Ranskalaisen Gilles Dyrekin käsikirjoittaman ja Reita Lounatvuoren suomentaman näytelmän ohjaa Teatteri Akselissa nyt debytoiva Laura Hurme, jonka ohjaustyöt ovat tulleet tutuksi monissa alueen harrastajateattereissa.

– Teatteri Akselin ihanan intiimi Elina-näyttämö sopii tähän näytelmään erinomaisesti. On varmasti mielenkiintoista nähdä lähietäisyydeltä mitä tapahtuu, kun joku illallisella sohaiseekin tahtomattaan toisen arkaa paikkaa. Mitä itse kukin haluaa toisilleen paljastaa ja mitä taas salata? Miten reagoida tilanteessa, jossa toiset alkavatkin tapella, samalla kun itse yrittää kuumeisen tyylikkäästi keksiä reittiä ulos omasta umpisolmustaan? Kyllä se niin on, että komedian syntymiseen tarvitaan meitä ihan tavallisia ihmisiä, Hurme naurahtaa.

Yhteen iltaan sijoittuva Vaimoni on toista maata -näytelmä kokoaa kaksi pariskuntaa rennon illallisen äärelle. Toinen pariskunta kääntää heti illan alussa sattuneen väärinkäsityksen ensin pieneksi ja hauskaksi vedätykseksi, mutta se kasvaakin lopulta valtaviin mittasuhteisiin paljasten samalla kepeän pinnan alla muhivat ennakkoluulot ja kipeät parisuhdeongelmat.

Vauhdikas komedia on täynnä intohimoa ja iskee terävästi arkipäivän naamioihin ja roolipeleihin. Kiihtyvällä vauhdilla lisääntyvä tilannekomiikka syntyy tunnistettavista ja perin inhimillisistä kipupisteistä.

Esityskausi: 24.2. – 29.4.2023.

Turun Seutusanomat