Turun Osuuskaupan tulos edellisvuoden tasolla

Wine Bar Axel W avattiin Wiklundin katutasoon kesällä 2022.

KAUPPA

Turun Osuuskaupan viimevuotinen tulos on samalla tasolla kuin edellisenä vuotena. Liikevaihto ja asiakasmäärät kasvoivat, minkä lisäksi TOK investoi vahvasti Varsinais-Suomeen. Investointeihin käytettiin reilut 34 miljoonaa euroa – muun muassa Wiklundin palvelut monipuolistuivat.

Asiakasomistajille maksettavia etuja kertyi yli 25 miljoonaa euroa.

Kuluttajien hintatietoisuus on ymmärrettävästi lisääntynyt ja osuuskaupan liikeidea toimii hyvin myös tilanteessa, jossa ostovoima heikkenee. Vetovoimaa lisäävät myös rahana takaisin maksettavat bonukset ja maksutapaetu sekä muut asiakasomistajuuden hyödyt. Viime vuodelta asiakasomistajamme saivat bonuksena ja maksutapaetuna yhteensä 25,4 miljoonaa euroa, sanoo Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Heikkinen.

Turun Osuuskaupan liikevaihto kasvoi edellisvuodesta kymmenkunta prosenttia, ollen 731,6 miljoonaa euroa. Erityisen hyvää kehitys oli koronarajoitteista palautumaan päässeellä matkailu- ja ravitsemiskaupalla.

Marketkaupan liikevaihto oli myös hyvällä tasolla.

Erityisen iloisia olemme siitä, että market-kaupan asiakasmäärät kasvoivat lähes kymmenen prosenttia edellisvuodesta, totesi Antti Heikkinen.

 

Turun Osuuskaupan liikevaihto oli 731,6 miljoonaa euroa vuonna 2022 (664,9 miljoonaa vuonna 2021) ja kasvoi edellisvuodesta 10 prosenttia. Turun Osuuskaupan tulos ilman kertaluonteisia eriä oli 11,3 miljoonaa euroa (11,8 miljoonaa vuonna 2021). Vakavaraisuus on edelleen vahva, omavaraisuusaste oli 48,3 prosenttia (46,6 prosenttia vuonna 2021).