Raision Mustikkamäen metsän suojelua vaativa adressi luovutetaan päättäjille

RAISIO.

Raision kaupungintalolla järjestetään maanantaina 27.2. kello 14 adressinluovutustilaisuus. Tilaisuudessa Tiina Raitanen luovuttaa Petäsmäen metsä suojeltava rakentamiselta -adressin sekä tilaamansa luontokartoitusraportin Raision päättäjille. Myös Petäsmäen pientaloyhdistys on tilaisuudessa paikalla esittämässä kannanottonsa.

Nyt noin 700 allekirjoitusta keränneen adressin laatinut Raitanen sanoo, että luontokartoittaja suosittaa raportissaan metsää suojeltavaksi.

– Raportin mukaan metsä on Metso 2 ja Metso 1 luokan kriteerit täyttävää osittain luonnontilaisen kaltaista vanhaa metsää ja alueella on huomattavan monimuotoista luontoa, kertoo Raitanen tiedotteessa.

– Raision Petäsmäessä olevaa upeaa vanhaa metsää ja suosittua pururataa uhkaa tuhoutuminen, mikäli Raision kaavoitussuunnitelmat toteutuvat, lisää Raitanen.

Adressissa huomautetaan, että Mustikkamäen metsä on niin Petäsmäen asukkaille kuin kauempaakin tuleville merkittävä ja tärkeä palautumisen, virkistymisen ja terveyden lähde. Metsä tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen liikuntaan (hiihto, lenkkeily, maastopyöräily, koirien ulkoilutus), vuodenaikojen, kasviston ja eläinten tarkkailuun, sekä luonnonantimista nauttimiseen marjastuksen ja sienestyksen muodossa.

– Myös läheinen päiväkoti ja kehitysvammaisten palvelukeskus käyttävät metsää säännöllisesti retkeilykohteena, toteaa Tiina Raitanen tiedotteessa.

Petäsmäen metsä suojeltava rakentamiselta -adressiin kerätään edelleen lisää allekirjoituksia.

Turun Seutusanomat