Seutu+-kausilipun hinta on yhtenäistetty Turun seudulla

Seutu+
Seutu+ tarjoaa yhteinäiset hinnat kaikille Föli-alueen ulkopuolella asuville.

Föli-alueen ulkopuolisessa seutuliikenteessä otetaan kokeiluun Seutu+ 10 matkan sarjalippu.

JOUKKOLIIKENNE. Föli-alueen ulkopuolisissa kunnissa käytössä olevan Seutu+-kausilipun hintaa on yhtenäistetty Turun seudulla. Aiemmin hinta oli kuntakohtainen. Jatkossa lipun hinta on asuinkunnasta riippumatta kaikille sama.

Seutu+-kausilippu käy linjoilla Aura–Turku (413), Paimio–Turku (703–709), Parainen–Turku (801-802, 901–904) ja Mynämäki–Nousiainen–Masku–Turku (117–119). Mynämäen ja Maskun matkustajat pääsevät lipulla myös Uusikaupunki–Vehmaa–Turku- ja Kustavi–Turku-liikenteen kyytiin Kustavintieltä. Sauvon matkustajat pääsevät lipulla myös Kemiönsaari–Sauvo–Turku-liikenteen kyytiin. Seutu+-kausilipulla voi tehdä jatko- ja vaihtomatkoja Föli-alueella.

Kausilipun hinta Turun seudulla on jatkossa 65 euroa. Laki arvonlisäverolain väliaikaisesta muuttamisesta on hyväksytty eduskunnassa. Lain mukaan kotimaan henkilökuljetukset vapautetaan määräaikaisesti verosta. Tarkoituksena on henkilökuljetusten kuluttajahintojen alentaminen ja kotitalouksien ostovoiman parantaminen. Ajanjaksolla 1.1.–30.4.2023 kausilipun hinta on siten 59 euroa.

Kokeilussa olevan Seutu+-sarjalipun yksi matka oikeuttaa yhteen seutuliikenteen matkaan. Lipulla ei voi tehdä jatko- ja vaihtomatkoja Föli-alueen sisäisessä liikenteessä. Sarjalippu käy linjoilla Aura–Turku (413), Paimio–Turku (703–709), Parainen–Turku (801–802, 901–904) ja Mynämäki–Nousiainen–Masku–Turku (117–119). Mynämäen ja Maskun matkustajat pääsevät lipulla myös Uusikaupunki–Vehmaa–Turku-liikenteen kyytiin Kustavintieltä.

Sarjalipun hinta on normaalisti 50 euroa, joten yhden matkan hinnaksi muodostuu 5 euroa/matka. Ajanjaksolla 1.1.–30.4.2023 sarjalipun hinta on matkustajille siten 45 euroa eli 4,5 euroa/matka. Sarjalipun matkat pitää tehdä vuoden kuluessa ostosta. Sarjalippu on kaikille samanhintainen eikä siinä ole erillisiä alennusryhmiä.

Liput on toteutettu mobiiliversiona ja perinteisenä matkakorttina. Kausi- ja sarjaliput kannattaa hankkia Seutu+-mobiilisovelluksen kautta. Lipun saa tarvittaessa myös matkakortille. Kortin voi hankkia palvelupisteestä, joiden sijainnit voi tarkistaa seutuplus.fi-sivustolta. Samoilta verkkosivuilta saa lisätietoa liikenteestä ja reiteistä.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen joukkoliikenneviranomaisen ylläpitämä Seutu+ liikennöi nyt Turun seudun lisäksi Uudenkaupungin ja Kemiönsaaren alueilla sekä yhteysvälillä Säkylä–Eura–Rauma. Turun seudulla sekä Uudestakaupungista ja Kemiönsaarelta Turkuun suuntautuvilla linjoilla kausilippua voi käyttää myös vaihto- ja jatkolippuna koko Föli-alueella.

Turun Seutusanomat