Tykkää turkulaisesta! vinkkaa ilonpilkahduksista keskellä harmainta vuodenaikaa

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston Koidetantti eli lasten oma taidekontti tuo valoa ja väriä arkeen. Seutusanomien kuva-arkisto.

TURKU. Turussa Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston Koidetantti sekä Valon polku -tapahtuma tuovat arkeen valoa kirjaimellisesti. Koidetantti eli lasten oma taidekontti tarjoaa 26.10.–24.11. pimeneviin iltoihin valoa ja väriä. Valon Leikki on valotaiteilija Antti Kulmalan teos, jossa värikkäät valot reagoivat katsojan liikkeisiin ja ääniin.

Valon polun valotapahtuma puolestaan hehkuu ja hurmaa Turussa kaikenikäisiä 3.–6. joulukuuta. Tapahtuma tuo kaupunkiin 14 toinen toistaan inspiroivampaa valoteosta sekä runsaasti oheisohjelmaa. Tänä vuonna Valon polku johdattaa kulkijansa merellisiin tunnelmiin. Teokset sijaitsevat Aurajoen molemmin puolin Auransillalta merelle päin.

Turun Perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojat tarjoavat mahdollisuutta keskusteluun ilman ajanvarausta Turun Tuomiokirkossa aina kuukauden 10. päivänä. Loppuvuonna perheneuvoja on siis tavattavissa vielä 10. joulukuuta. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne käydään niin, etteivät ulkopuoliset pääse kuulemaan niitä. Parisuhteeseen liittyvissä asioissa voi tulla keskustelemaan joko yksin tai yhdessä.

Omaishoitajille tarjolla olevaa tukea tuodaan esille Omaishoitajien viikolla 21.–27. marraskuuta. Liikkuvan resurssikeskuksen neuvonta-autolla tavattavissa ovat Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n työntekijä, Turun kaupungin ikääntyneiden palveluohjaaja sekä Turun Seudun Omaishoitajat ry:n ja Turun kaupungin Omaishoidontuen ohjaajat. Tarkemmat tiedot pysäkeistä täältä

Perinteinen joulunalustapahtuma on Tukenasi ry:n Senioripysäkin Glögitilaisuus, jota vietetään 9.12. kello 12–13.30 osoitteessa Kauppiaskatu 11 C 27. Yli 60-vuotiaille suunnatussa tilaisuudessa nautitaan yhdessäolosta ja jouluisesta tunnelmasta.  Samalla on mahdollista tutustua Senioripysäkin erilaisiin toimintamuotoihin, jotka on suunnattu yli 60-vuotiaille elämänmuutostilanteisiin.

Hyvää mieltä voi tuottaa myös osallistumalla valtakunnalliseen Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan, jota Turussa organisoivat Turun Siskot ja Simot, Turun kaupunginkirjasto sekä Turun Lähimmäispalveluyhdistys yhdessä lukuisten toimijoiden kanssa. Osallistuminen on helppoa: Askartele tai osta joulukortti, johon kirjoitat joulutervehdyksesi ikääntyneelle turkulaiselle. Kortin voi tipauttaa eri puolilla Turkua löytäviin keräyskoppiin. Joulun alla kortit toimitetaan kotihoidon ja asumispalveluiden asiakkaille. Tarkemmat tiedot keräyskoppien paikoista löytyy täältä.

Tykkää turkulaisesta! -toimintaa koordinoi Tukenasi ry yhdessä Turun kaupunginTurun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Louhos Digital Oy:n kanssa. Valtakunnallisena yhteistyökumppanina on Lähdeliike.

Turun Seutusanomat