Pikku Hansa syntyi Hansaraadin ja asiakaspalautteiden perusteella

Hansakorttelin perhehuone Pikku Hansa. Kuva: Dippi.

Hansakortteliin 8.11. avattu uusi perhehuone. 

TURKU. Lasten leikkipaikka sekä vauvojen ja taaperoiden ruokintaan ja hoitotoimintoihin sopiva perhehuone on otettu käyttöön Hansakorttelissa tiistaina 8. marraskuuta.

Värikäs, lapsia inspiroiva tila on suunniteltu palvelemaan erityisesti alle kouluikäisten lasten kanssa asioivia perheitä. Hansatorin Apteekin vieressä sijaitsevaa perhehuonetta on kehitetty asiakaspalautteen perusteella ja yhdessä Hansaraadin kanssa.

–  Turun ydinkeskustasta on pitkään puuttunut lapsiperheitä palveleva tila, jossa toiminnot leikin, ruokailun ja hoidon osalta yhdistyvät. Tilassa on panostettu erityisesti laatuun, turvallisuuteen ja lapsiystävällisiin toimintoihin. Uusi Pikku Hansa perhehuone on sijoitettu ihan omaan tilaansa kauppakeskuksen toiseen kerrokseen, Hansakorttelin markkinointipäällikkö Mirva Järvinen kertoo.

Pikku Hansa on tilana värikäs ja lasten makuun suunniteltu vanhempien tarpeita unohtamatta. Tilassa seikkailevat mielikuvitushahmot Haha ja Koko, jotka opastavat lastenhuoneen käytäntöihin hauskalla tyylillään.

Hansakorttelin perhehuone Pikku Hansa. Kuva: Dippi.

– Hansakorttelin toimintaa kehittävien hansaraatilaisten ideoiden perusteella olemme tuoneet tilaan erilaisia palveluja, kuten vaippamaatin ja kahviautomaatin. Haluamme jatkaa tilan kehittämistä yhdessä käyttäjien kanssa ja selvittää esimerkiksi tarvetta välipalautomaatille, Järvinen sanoo.

Pikku Hansassa on tarkoitus järjestää myös monipuolisesti perheitä kiinnostavaa ohjelmaa.

–   Haluamme luoda Pikku Hansasta kohtaamispaikan perheille ja heille palvelua tarjoaville erilaisille järjestöille ja tahoille. Toiveenamme on tuoda tilaan muskari- ja lapsiparkkipalveluja ja voimme vuokrata sitä myös yksityistilaisuuksiin, kuten babyshower-käyttöön, Järvinen kertoo.

Perhetila on kaikkien lapsiperheiden käytettävissä. Perhehuoneen ovi on kuitenkin pääasiallisesti lukittu ja ovella on kameravalvonta, jonka avulla mahdollistetaan sisääntulo ja tilan turvallisuus.

Hansakortteli on investoinut tänä vuonna perhehuoneen rakentamiseen ja ravintolamaailman uudistamiseen yli 400 000 euroa yhteensä.

Turun Seutusanomat