Tarvasjoen Vuorilinnassa avoimet ovet

Tarvasjoen Nuorisoseura ry:n remonttitoimikunnan vetäjät Veijo Tapanainen ja Kari Kilkkilä yhdessä Matti Tapanin ja Marko Tuomisen kanssa Vuorilinnan peruskorjauksen alkumetreillä vuoden 2015 maaliskuussa. Kuva: Ragip Önsoy / Seutusanomien kuva-arkisto.

Vuonna 1912 alun perin työväentaloksi rakennettu Tarvasjoen Nuorisoseuran ylläpitämä Vuorilinna on kokenut perusteellisen remontin.

LIETO. Suomen Kotiseutuliiton seurantaloasiain neuvottelukunta jakoi syyskuussa Hyvän korjauksen palkinnon Sunilan Sisulle sekä kunniamaininnat Tarvasjoen Nuorisoseuralle, Djupsund-Lövsund-Teugmo Byarådille ja Hankasalmen Kotiseutuyhdistykselle. Liedossa toimiva Tarvasjoen Nuorisoseura palkittiin valtavasta työstään nuorisoseurantalo Vuorilinnan korjauksen eteen.

Raati perusteli tämän vuoden ainoaa varsinaissuomalaiseen seurantaloon kohdistunutta kunniamainintaa seuraavasti: ”Vuorilinnassa muun muassa esteettömyys on asettanut erityisiä vaatimuksia, mutta ratkaisut on tehty perinteiseen seurantaloon tyylikkäästi. Kaikessa korjaamisessa ja uudistamisessa on pidetty mielessä säilyttävä ja säästävä korjaaminen. Yhdistys on tehnyt ison työ hyvin ja suurelta osin talkootyönä”.

Vuorilinnan peruskorjauksen suunnittelu ja ulkopintojen remontti pääsi vuoden 2015 keväällä vauhtiin Suomen Kotiseutuliiton myöntämän valtionavustuksen turvin. Sittemmin Tarvasjoen Nuorisoseura on saanut hankkeellensa Kotiseutuliiton seurantaloavustusta.

Viimeiset kuusi vuotta ovat menneet siis Tarvasjoen Nuorisoseurassa heidän historiansa isoimman projektin eli Vuorilinnan kunnostuksen parissa. Suurhanke on sisältänyt muun muassa vesikaton, räystäiden, ikkunoiden, ovien ja julkisivulaudoituksen kunnostusta sekä sähkö-, rakenne- ja arkkitehtisuunnittelua.

Vuoden 2012 heinäkuussa Tarvasjoen Nuorisoseuran omistukseen siirtynyt Vuorilinna viettää tänä vuonna 110-vuotista taivaltaan. Peruskorjauksen tekeminen oli ollut suunnitelmissa jo ennen kuin nuorisoseura hankki talon itselleen, koska remontintarve oli tiedossa. Ensimmäiset vuodet yhdistyksellä menivätkin suojelukohteen perusparantamiselle tarkoitettujen avustusmahdollisuuksien kartoittamisessa.

Tarvasjoen Nuorisoseura pitää Vuorilinnassa avointen ovien kakkukahvitilaisuuden sunnuntaina 20. marraskuuta kello 16.

Katariina Mäkinen-Önsoy