Syksyn Sävel 2022 -voittaja julistettiin lauantaina

Vuoden 2022 Syksyn Sävelen voitti Leif Lindeman kappaleella Sydämes on kultaa vieläkin. Kuva: Syksyn Sävel.

MUSIIKKI. Syksyn Sävel -kilpailun voiton vei tänä vuonna laulaja Leif Lindeman kappaleella Sydämes on kultaa vieläkin. Toiseksi sijoittui Kurre ja kolmanneksi J. Eskelinen. Kilpailu ratkaistiin katsojien puhelinäänestyksellä.

Tämänvuotisen Syksyn Sävelen finalisteina olivat kärkikolmikon lisäksi Finlanders, Tero Vaara, Amadeus Lundberg, Jiri Nikkinen, Frederik, Eija Kantola ja naantalilainen Reija Kortet.

Finaalissa ääniä annettiin yhteensä 35 000. Koko kilpailun aikana niitä kertyi lähes 55 000 kappaletta.

Lähetys nähtiin suorana AlfaTV:llä. Tuomaristo valitsi suosikikseen Jiri Nikkisen kappaleella Rakkaus on avain.

— Olen tosi onnellinen ja kiitollinen, että sain olla mukana legendaarisessa Syksyn Sävelessä. Erityinen kiitos kuuluu kotijoukoille ja tietysti rakkaille faneilleni, joita ilman en olisi tässä. Sydämes on kultaa vieläkin on kappale, jonka uskon koskettavan monia meitä suomalaisia. Melkein kaikilla on lähellään joku ihminen, jonka sydän on edelleen kultaa. Kappaletta tullaan varmasti kuulemaan keikoillani, sanoo Leif Lindeman tiedotteessa.

Voittokappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Lindeman itse.

Syksyn Sävel -kilpailun taso oli kokonaisuudessaan kilpailun johtajan Timo Suomen mukaan korkea sekä teknisesti että sisällöllisesti ja osallistujissa oli aiempaa monipuolisemmin eri musiikkityylien edustajia mukana. Tuoreen voittajan televisiokonsertti nähdään AlfaTV:llä lauantaina 22. lokakuuta kello 21.

Kilpailulähetykset ovat katsottavissa AlfaTV:n Permanto-palvelussa.

Turun Seutusanomat