Silmäaseman silmäterveyspalvelut laajenivat – Uudenlainen silmälääkärikeskus avautui Skanssissa

Kauppakeskus Skanssissa sijaitsevan Silmäaseman silmälääkärikeskuksen asiakasneuvoja Sofia palvelee lääkärinvastaanotolle tulevia ja sieltä lähteviä, ohjaa jatkotutkimuksiin sekä tekee silmien rakennekuvauksia OCT-kuvauslaitteella. Kuva: Ragip Önsoy.

YRITYSUUTISET. Kauppakeskus Skanssissa sijaitsevan Silmäaseman tarjontaa on täydennetty entistä laajemmalla silmäterveyden palvelu- ja tuotevalikoimalla. Osana maan ensimmäistä silmälääkärikeskusketjua Silmäasema on jo avannut vastaavanlaisen näkemisen ja silmäterveyden asiantuntijapalvelut sisältävän toimipisteen myös muun muassa Raisioon, Forssaan ja Porvooseen.

Myymäläpäällikkö Johanna Kytö Skanssin silmälääkärikeskuksesta kertoo, että asiakaspolusta on pyritty tekemään mahdollisimman vaivaton samalla kun optikoiden ja silmälääkärien yhteistyö on hiottu saumattomaksi. Lisäksi optikot ovat kouluttautuneet entistä syvällisemmin myös silmätautien sairaanhoidolliseen puoleen.

– Silmäaseman silmälääkärikeskuksen tavoitteena on sujuvoittaa asiakkaan hoitopolkua ja asiantuntijoiden yhteistyötä entisestään tuomalla kokonaisvaltaiset silmäterveyden palvelut saman katon alle, jatkaa Kytö.

Suomalaisten silmäsairaudet yleistyvät jatkuvasti väestön ikääntyessä ja samalla näkemisen vaatimukset muuttuvat niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

Silmälääkärikeskuksesta löytyy paikan päältä laajennetut, uusinta tekniikkaa hyödyntävät tutkimuspalvelut, kuten esimerkiksi perinteistä silmänpohjakuvausta tarkemmat OCT-kuvantamispalvelut. OCT-kuvauslaitteella tehdyllä silmien rakennekuvauksella voidaan havaita jopa hyvin varhaisessa vaiheessa olevia silmäsairauksia.

Palvelu tapahtuu samoissa tiloissa, olipa ratkaisuna sitten uudet silmälasit tai silmäsairauden hoito.

– Asiakasneuvojamme Sofia huolehtii siitä, että kukin asiakas saa tarvitsemansa palvelut mahdollisimman sujuvasti. Meillä pääsee helposti asiantuntijalta toiselle ja lisätutkimuksiin parhaimmillaan jopa samalla käynnillä. Silmänpohjan valokerroskuvauksen tulokset saadaan nopeasti silmätautien erikoislääkärin lausuttaviksi, Johanna Kytö sanoo.

Skanssin silmälääkärikeskuksessa on tarjolla myös leikkaavien lääkärien vastaanottoja. Silmäleikkaukset tehdään jatkossakin Yliopistonkadulla sijaitsevassa Silmäaseman Turun silmäsairaalassa.

Silmäasema on silmälääkärin ja optikon toimesta vuonna 1975 perustettu kotimainen yritys, joka on tänä päivänä osa suomalaista Coronaria-konsernia.

Katariina Mäkinen-Önsoy