Mitä kuuluu, Mynämäen yrittäjät? – opiskelijat kartoittavat paikallisten yrittäjien palvelutarpeita

Mynämäen YritysVoima Oy, Mynämäen yrittäjät ry ja Raseko toteuttavat Mynämäen yrittäjille suunnatun haastattelukierroksen. Kuva: StartupStockPhotos.

MYNÄMÄKI. Mynämäen YritysVoima Oy, Mynämäen yrittäjät ry ja Raision seudun koulutuskuntayhtymä Rasekon opiskelijat toteuttavat syys-lokakuun aikana puhelinhaastattelukierroksen Mynämäen yrittäjille. Tarkoituksena on tavoittaa kaksi sataa yrittäjää kertomaan siitä, minkälaisia palveluja yrittäjät tällä hetkellä kaipaavat.

– Haluamme kysyä, mitä Mynämäen yrittäjille kuuluu, mikä heitä tällä hetkellä askarruttaa ja minkälaisia palveluja ja apua he tarvitsisivat. Se selviää parhaiten suoraan kysymällä. Idea kyselyn toteuttamisesta nousi erityisesti yhteiskunnallisten muutosten johdosta, kertoo Mynämäen YritysVoima Oy:n toimitusjohtaja Matti Helenius.

Mynämäen YritysVoima Oy tekee tiivistä yhteistyötä Mynämäen yrittäjät ry:n kanssa, ja haastattelun kysymykset laadittiin yhteistyössä yhdistyksen kanssa. Kysymykset käsittelevät kunnan palveluita, yrittäjäjärjestön toimintaa sekä rekrytointi- ja koulutustarpeita.

Kysely toteutetaan yhteistyössä Rasekon liiketoiminnan opiskelijoiden kanssa. Opiskelijoilla on meneillään palvelumuotoilun opintokokonaisuus, johon projekti sopii hyvin. Opiskelijat soittavat yrittäjille syys- ja lokakuun aikana ja tavoitteena on haastatella yhteensä kahtasataa yrittäjää.

– Hienoa, että opiskelijat pääsevät toteuttamaan tällaista aitoa työelämälähtöistä projektia. Olkaa yrittäjät valmiina vastaamaan puheluihin! kehottaa Rasekon liiketoiminnan kehittämispäällikkö Minna Vainio.

Rasekon ja omistajakuntien yhteinen Joustavasti työhön -hanke on mukana projektissa sparraamassa ja ohjaamassa opiskelijoita.

– Opiskelijoille tämä soittokierros antaa tosi hyvää kokemusta vaikkapa tulevaa omaa työnhakua silmällä pitäen, sanoo Joustavasti työhön -hankkeen projektipäällikkö Ilona Karilainen.

Kyselyn toteuttamisen jälkeen halukkailla opiskelijoilla on mahdollisuus jatkaa projektin parissa koulutussopimusjaksolla. Tällöin he pääsevät raportoimaan kyselyn tuloksia, tekemään tapahtumajärjestelyjä ja esittelemään kyselyn tuloksia yrittäjille. Tulokset tullaan julkaisemaan loppuvuodesta Mynämäessä järjestettävässä tapahtumassa.

Turun Seutusanomat