Keskiviikkona juhlitaan turkulaisuutta – kampanjoiden superpäivä leviää Kauppatorin molemmin puolin

Hansakorttelin Hansatori. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

TURKU. Turun päivän jatkot pidetään keskiviikkona 28. syyskuuta, jolloin Hansakorttelin Hansailmiössä omistetaan koko päivä turkulaisuudelle. Luvassa on mielenkiintoinen paneeli Turun keskustan vetovoimaisuudesta ja viihtyvyydestä, stand-up -komiikkaa turkulaisuudesta ja tervetulotilaisuus uusille turkulaisille tervetuliaislahjakassin kera.

Tilaisuus käynnistyy kello 15 paneelikeskustelulla, johon osallistuvat pormestari Minna Arve, Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen, Lounais-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Mari Hoikkala, Turun Osuuskaupan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Minna Karhu, Turun kaupungin kauppapaikkapäällikkö Hanna Sjöbring, Åbo Underrättelser päätoimittaja ja toimitusjohtaja Tom Simola sekä torikauppias Vesa Rannikko.

Paneelikeskustelun jälkeen jaetaan infopistettä vastapäätä sijaitsevassa liiketilassa tuhannelle ensimmäiselle paikalle saapuneelle Tervetuloa Turkuun -tuotekassi. Kassin voi noutaa henkilöllisyystodistuksella ja paikan päällä varmistetaan, että henkilö on muuttanut Turkuun vuoden 2022 aikana.

– Pian 800 vuotta täyttävä rakas kotikaupunkimme on jo vuosisatojen ajan kehittynyt ja uudistunut niiden ihmisten toimesta, jotka ovat valinneet kutsua Turkua kodikseen. Toivon, että myös uudet turkulaiset saavat mahdollisuuden rakentaa itsensä näköistä hyvää elämää avoimessa, toimeliaassa ja kansainvälisessä kotikaupungissamme. Toivottavasti näemme mahdollisimman monen uuden turkulaisen kanssa Hansakorttelissa, toteaa tilaisuuden avaava pormestari Minna Arve.

– Turkulaisten olohuoneena halusimme yhdessä Turun kaupungin kanssa järjestää aivan uudenlaisen tilaisuuden uusille turkulaisille. On ollut hienoa nähdä, kuinka kaupungin lisäksi Hansakorttelin yrittäjät ja myös muut turkulaiset yritykset ovat lähteneet innolla mukaan lahjoittamaan tuotteitaan kassiin, Hansakorttelin markkinointipäällikkö Mirva Järvinen kertoo.

Kello 17 käynnistyy YLEn Naurun Tasapaino sekä Nelosen Stand up! -ohjelmista tutun stand-up-koomikko Tomi Haustolan roast-tyylinen show turkulaisuudesta. Esitystä voivat tulla seuraamaan uusien turkulaisten lisäksi kaikki turkulaiset ja turkulaisuudesta kiinnostuneet.

– Kyseessä on ennennäkemätön show turkulaisille, joka esitetään nyt vain kerran Hansakorttelissa, Järvinen sanoo.

Turkulaislähtöiset tubettajat Ella & Helmi järjestävät fanitapaamisen kello 16.30 Suomalaisessa Kirjakaupassa.

Muutenkin koko Turun keskusta on täynnä menoa ja meininkiä, Kauppatori palvelee 18 asti ja torin ympäristön liikekeskuksissa on monenlaista tapahtumaa, kuten esimerkiksi Stockmannin Hullut Päivät ja Sokos Wiklundin 3+1 päivää -kampanja.

Turun Seutusanomat