Vuoden Margareeta Kaisa Virtalaa ohjaa rehellisyys ja ahkeruus

Kaisa Virtala palkittiin vuoden Margareetana.

Kaisa Virtala päätyi Vehmaalle alunperin sattuman kautta. 49 vuotta myöhemmin hänet äänestettiin vuoden Margareetaksi.

VEHMAA.

Vuoden Margareetaksi äänestetty vehmaalainen Kaisa Virtala on saanut jo muutaman viikon sulatella saamaansa tunnustusta, mutta se herättää hänessä edelleen lämpimiä tunteita. Vehmaan Kotiseutuyhdistyksen vuosittain järjestämän vuoden Margareeta -äänestyksen tulos julkistettiin sunnuntaina 24. heinäkuuta.

– Tunnustus tuli kyllä suurena yllätyksenä, sillä en ole ollut mitenkään erityisesti esillä Vehmaalla viime aikoina. Olihan se kuitenkin mukavaa, sillä kyseessä on pitkä perinne, Virtala sanoo.

Pitkä perinne tosiaan: vuoden Margareeta on valittu Vehmaalla vuodesta 2002 alkaen. Viime vuonna äänestyksen voitti yrittäjä Susanna Mäntylä.

Virtala on alun perin kotoisin Salon Halikosta, mutta Vehmaalla vietettyjä vuosia on kertynyt jo 49. Hän päätyi kuntaan itseasiassa aivan sattumalta: juuri merkonomiksi valmistunut Virtala oli hakenut Vahdon Osuuskauppaan tekstiilitöihin, mutta häntä ei valittu pestiin. Vahdon johtaja oli kuitenkin kertonut Virtalasta Vehmaan Osuuskaupan johtajalle. Tieto työpaikasta tuli Virtalalle perjantaina ja jo seuraavana maanantaina hän aloitti työt Vehmaan Osuuskaupassa.

– En oikein silloin edes tiennyt, missä Vehmaa on, Virtala kertoo.

Osuuskaupan lisäksi Virtala on työskennellyt muun muassa Säästöpankissa. Hänellä on myös yrittäjätaustaa, sillä hän perusti Vehmaalle tilitoimiston, josta hän omistaa edelleen puolet. Löytyypä kokemusta myös ravintola-alalta: Virtala pyöritti ystävänsä kanssa lounaskahvilaa muutaman vuoden ajan 15 vuotta sitten.

Vehmaalaisille Virtala on työnsä lisäksi tuttu muun muassa Eläkeliiton Vehmaan yhdistyksestä ja kunnanvaltuustosta, jossa hän toimi kaksi kertaa puheenjohtajana. Edelleen hän seuraa politiikkaa ja sen tapahtumia.

– Esimerkiksi viime keväänä puutuin siihen, kun Vehmaan seurakunta lopetti lasten kerhotoiminnan. En pelkää ottaa kantaa.

Vuosien varrella Virtala on ehtinyt moneen paikkaan, mutta jokaisessa pestissä häntä ovat luotsanneet tutut, tärkeät arvot: rehellisyys ja ahkeruus sekä kotoa Halikosta saatu oppi.

– Olen kasvanut maatilalla ja yrittäjyys on aina ollut lähellä sydäntäni, hän kertoo.

Vehmaan kuntaa Virtala arvostaa suuresti: hänen mukaansa paikkakunnalta löytyy hyvät liikuntamahdollisuudet kuten kuntoportaat, frisbeegolfrata ja liikuntahalli. Harrastuksia on tarjolla muun muassa MLL:ssä, partiossa ja VPK:ssa. Myös lapsiin on panostettu uuden hirsikoulun myötä.

– Kaiken lisäksi täällä on tietenkin kaunista luontoa. Jos on halua tehdä jotakin kodin ulkopuolelta, niin varmasti löytyy.

Tulevaisuudelta Virtala toivoo, että kunta panostaisi vielä enemmän lapsiin ja toimiviin palveluihin.

– Olisi hienoa saada tänne toinen kauppa S-Marketin lisäksi ja muovinkeräysastia. Toivottavasti myös terveyspalvelut pysyvät Vehmaalla hyvinvointialueen myötä.

Liisa Kallio