Nuoret muusikot Ukrainan sodan uhrien asialla

RAISIO. Marie Helling, viulu, Anna Meipariani, sello, ja Tuuli Lempa, piano, konsertoivat Raision kirkossa 31.8. Ukrainan sodan uhrien hyväksi. Konsertin ohjelmassa kuullaan L. van Beethovenin, M. Ravelin ja D. Schostakowitsin musiikkia.

Marie Helling on osallistunut jo useisiin kilpailuihin, joista Princess Astrid International Music Competitionissa hän sijoittui kolmanneksi, ja sai soittaa Trondheimin sinfoniaorkesterin kanssa.

Anna Meipariani on voittanut kansallisia kilpailuja Saksassa ja kansainvälisiä kilpailuja korkeimmilla pisteillä. Hän on esiintynyt useilla musiikkijuhlilla eri maissa.

Tuuli Lempa on pianisti ja kirkkomuusikko, joka on keskittynyt erityisesti kamarimusiikkiin ja aikamme musiikkiin. Hän on työskennellyt painonsoiton opettajana muun muassa Musiikkiopisto Arkipelagissa ja Porvoonseudun musiikkiopistossa. Pianonsoiton A-tutkinnon hän suoritti Norjassa 2012. Vuosina 2014–2019 hän opiskeli kirkkomuusikoksi sekä Norjassa että Sibelius-Akatemiassa keskittyen erityisesti urkujensoittoon.

Raision kirkossa keskiviikkona 31. elokuuta kello 18 järjestettävään konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelman voi maksaa kolehtikoriin. Saadut varat ohjataan Kirkon ulkomaanavun kautta Ukrainan sodasta kärsivien hyväksi.

Turun Seutusanomat