Harvaluodon uusi frisbeegolfrata sopii erityisen hyvin aloittelijoille ja perheille

Harvaluodon frisbeegolfrata on upouusi.

Harvaluodon virkistysalue sai uuden aktiviteetin, kun frisbeegolfrata valmistui pururadan ympärille.

KAARINA.

Piikkiön Harvaluodon virkistysalueelle on rakennettu uusi, 9-väyläinen frisbeegolfrata. Radan avajaisia vietettiin tiistaina 16. elokuuta, jolloin paikalla oli Kaarinan kaupungin edustajia, paikallinen frisbeegolfseura KiekkoKingi Disc Golf ry sekä radan suunnitellut frisbeegolfammattilainen Seppo Paju. Hän kuvailee rataa stereotyyppiseksi perheradaksi, joka sai inspiraatiota virkistysalueesta.

Täällä on uimaranta, karavaanarialue, leirikeskus, futiskenttä ja sauna, eli on hyväkin tehdä perheille sopiva rata. Pitkät radat eivät olisi alueen koonkaan puolesta sopineet tänne, ja nyt väylien pituus on keskimäärin noin alle 50 metriä. Rata sopii siis nuorille, aloittelijoille ja perheille, Paju kertoo.

Projekti sai alkunsa vuonna 2021, kun paikallinen nuori Arttu Ylikoski teki aiheesta kuntalaisaloitteen. Kaarinan kaupungin viheraluepäällikkö Terho Marttila kertoi avajaistilaisuudessa, että kaupunki päätti lähteä kehittämään ideaa, sillä Ylikosken tekemä aloite oli niin hyvä.

Talvella vuodenvaihteessa alkoi suunnittelu, ja rata päätettiin toteuttaa kuntoradan ympärille. Kokonaisuutena pururadan parantaminen ja radan rakentaminen kustansi 20 000 euroa, Marttila sanoo.

Seppo Paju on suunnitellut arvionsa mukaan noin 40–50 rataa viimeisen yhdeksän vuoden aikana. Harvaluodon frisbeegolfradan suunnittelu ei aiheuttanut sen enempää haasteita.

Suunnittelun puolesta tämä oli helpoimmasta päästä, sillä alue on alle viisi hehtaaria. Tietenkin piti ottaa huomioon turvallisuusasiat, pururata ja tontin rajat, hän kertoo.

Yhdeksästä väylästä Paju kertoo suosikeikseen väylät kuusi ja kaksi.

6-väylä on pisin. Se sopii minulle hyvin, sillä se on todella suora ja selkeä. 2-väylällä on mukava alamäki. Radan väylillä on myös mukavasti vaihtelua, että voi mennä oikean tai vasemman kautta.

Uudenkarhea rata kaipaa Pajun mukaan tällä hetkellä vain pelikierroksia, jotta aluskasvillisuus tallautuu.

Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen väyliin ja koko rataan. On hienoa, että täällä avajaisissakin on paljon porukkaa ja rata saa heti käyttöä. Se vain paranee ajan myötä, kun jengi käy pelaamassa.

Avajaispuheiden jälkeen oli aika lähteä pelaamaan ensimmäinen kierros katsojien seuratessa. Paju vinkkaa aina pelaamaan mennessä tarkastamaan ensin radan infotaulun, jossa on kartta väylistä. Siitä voi ottaa esimerkiksi kuvan, niin radalla suunnistaminen helpottuu. Kierroksen lopuksi Pajun tulos oli -7.

Liisa Kallio