Fölikaveritoiminta laajenee Kaarinaan, Lietoon, Naantaliin, Raisioon ja Ruskolle

Kaarina, Lieto, Naantali, Raisio, Rusko ja Turku muodostavat yhtenäisen joukkoliikennealueen, Turun seudun joukkoliikenne Fölin. Seutusanomien kuva-arkisto.

SENIORIT. Turun seudun joukkoliikenne Fölin viime vuonna lanseeraama fölikaveritoiminta jatkuu tänä vuonna niin, että senioreita etsitään parhaillaan vapaaehtoisiksi fölikavereiksi Kaarinassa, Liedossa, Naantalissa, Raisiossa ja Ruskolla.

Senioreista koostuva fölikavereiden ryhmä kannustaa ja opastaa muita iäkkäämpiä Fölin käytössä. Fölikaverin kanssa voi vaikkapa tutkia aikatauluja ja opetella uuden bussireitin joko kartan kanssa tai yhdessä tehtävällä bussimatkalla.

Yhdessä senioreiden kanssa muotoiltu fölikaveritoiminta käynnistettiin viime vuonna Turussa, jossa vapaaehtoisten fölikavereiden etsintä on niin ikään edelleen käynnissä. Nyt toimintaa laajennetaan Turun rajojen ulkopuolelle, kaikkiin Föli-alueen kuntiin.

Vertaistuki on osoittautunut suosituksi ja hyödylliseksi palveluksi tukea ikäihmisiä Fölin käytössä ja kokemukset olivat positiivisia niin opastettavien kuin opastajina toimivien fölikavereiden näkökulmasta. Toiminta on suunnattu yli 65-vuotiaille.

Fölikaveriksi ryhtymisen vaatimuksena on vain hyvä kokemus Fölistä matkustajana ja kiinnostus vapaaehtoistyöhön. Fölikaverit saavat Föliltä koulutuksen tehtävään, Fölin matkakortin fölikaverina toimimisen ajaksi, vakuutuksen ja tukea matkan varrella.

Senioreille suunnattujen paikallisten Föli-tilaisuuksien kiertue lähti viime viikolla liikkeelle Kaarinasta. Seuraavat tilaisuudet pidetään Liedon valtuustosalissa torstaina 11.8. klo 12–14, Naantalin valtuustosalissa keskiviikkona 17.8. klo 12–14, Raision valtuustosalissa keskiviikkona 24.8. klo 10–12 ja Ruskon seurakuntatalolla torstaina 25.8. klo 13–15. Tilaisuudet eivät vaadi ilmoittautumista, paikalla on kahvitarjoilu.

Toiminta on osa Ikäystävällisyyden lisääminen joukkoliikenteen digipalveluissa -hanketta joka on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämän määrärahan. Rahoitus on osa sosiaali- ja terveysministeriön Kansallista ikäohjelmaa 2030. Hanketta tehdään yhteistyössä Turun seudun joukkoliikenne Fölin, Valonian ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Lisätietoa fölikaveruudesta täällä.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Tiesitkö?

• Kaarina, Lieto, Naantali, Raisio, Rusko ja Turku muodostavat yhtenäisen joukkoliikennealueen, Turun seudun joukkoliikenne Fölin.

• Fölikavereita voi tulla tapaamaan torstaisin klo 12–14 Turun Kauppatorin Monitoriin. Toiminta jatkuu lokakuun ensimmäiselle viikolle asti.

• Opastus on maksutonta ja avointa kaikille noin yli 65-vuotiaille. Fölikaverin kanssa tehdyt matkat opastettava maksaa itse.