Raision yhteiskoulun lukiosta 50 vuotta sitten valmistuneet juhlivat riemuylioppilaina

Vuonna 1972 ylioppilaaksi kirjoittaneet ovat tämän vuoden riemuylioppilaita. Tässä Raision yhteiskoulun lukion riemuylioppilaita 8A ja 8B luokilta.

Riemuylioppilas tarkoittaa henkilöä, jonka lakittamisesta on kulunut aikaa 50 vuotta.

RAISIO. Raision lukion uusien ylioppilaiden rinnalla juhlivat 4. kesäkuuta riemuylioppilaat, jotka pääsivät ylioppilaiksi 50 vuotta sitten. Juhlan aika oli tällä kertaa siis Raision yhteiskoulun lukiosta viimeisenä ikäluokkana vuonna 1972 kirjoittaneilla ylioppilailla, jotka kävivät silloisia rinnakkaisluokkia 8A ja 8B.

Riemuylioppilas Marjo-Riitta Eterma, 8A, kertoo, että lauantaina 4.6. he vierailivat rinnakkaisluokkalaistensa kanssa Kerttulan liikuntahallissa antamassa stipendit ansioituneille opiskelijoille. Sen jälkeen he nauttivat kahvit ja kuohuviinit lukiolla, jonne saapui myös heidän viisi entistä opettajaansa.
– Olimme viimeiset, jotka kirjoittivat Raision yhteiskoulusta, lukiosta, sillä peruskoulu-uudistus iski Raisioon ensimmäisten kuntien joukossa, hän sanoo.

Raision yhteiskoulu oli saanut lukio-oikeudet keväällä 1962, eli vain kymmenen vuotta ennen peruskoulujärjestelmään siirtymistä. Kunnasta kauppalaksi tässä välissä muutettu Raisio sai valtioneuvostolta luvan siirtyä uuteen peruskoulujärjestelmään ensimmäisten kuntien joukossa vuonna 1972.

Koulun historiassa alkoi tuolloin uusi aika, kun vanhan yhteiskoulun keskikoulusta tuli peruskoulun yläaste ja lukio-osasta kauppalan koululaitoksen alainen Raision lukio.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Vuonna 1972 kirjoittaneita riemuylioppilaita Raision yhteiskoulun lukion 8A luokalta Huhkon kartanossa 3. kesäkuuta. Monella oli este, vain 11 entistä luokkakaverusta pääsi mukaan.