Presidenttipari Naantalissa: Alkukesän merkittävimpiin tapahtumiin kuuluvat Kultaranta-keskustelut viikon päästä

Naantalin kaupunki järjestää tasavallan presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle perinteisen tervetulovastaanoton Naantalissa. Kuva: Ragip Önsoy

Naantalin kaupunki järjestää 5.6. tasavallan presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle tervetulovastaanoton venesatamassa.

Tiesitkö?

 

• Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on ollut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922.

 

• Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti maanviljelysneuvos Alfred Kordelin, ja sen on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. Kultarannan huvilatilaan kuuluu laaja puistoalue sekä hyötypuutarha, jossa viljellään kukkia ja vihanneksia.

 

• Kultarannan päärakennus ja puisto kunnostetaan vuoteen 2025 mennessä, minkä vuoksi ne ovat pois käytöstä vuosina 2023–24.

NAANTALI. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio perheineen ovat saapuneet kesävirka-asunnolle Kultarantaan. Naantalin kaupunki järjestää presidenttiparille tervetulovastaanoton venesatamassa Killan laiturilla sunnuntai-iltana 5. kesäkuuta kello 18.30. Samassa yhteydessä presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat myös yleisöä.

Tasavallan presidentti isännöi perinteisesti Kultaranta-keskusteluja 12.–13. kesäkuuta Naantalissa kesävirka-asunnollaan. Ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutapahtuman otsikkona on tänä vuonna ”Vastuunsa kantava, vahva ja vakaa Pohjola”.

Keskustelut alkavat 12. kesäkuuta presidentti Niinistön ja sunnuntai-illan päävieraan puheenvuoroilla sekä keskustelulla Suomen jäsenyydestä puolustusliitto Natossa.

Maanantaina 13. kesäkuuta käydään kaksi julkista keskustelua. Aamun keskustelussa teemana on pohjoismainen malli ja yhteistyö. Kultaranta-keskustelut päättää keskustelu Suomen muuttuvasta turvallisuuspolitiikasta.

Kultarantaan on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri aloilta. Avauskeskustelu sekä ensimmäinen paneelikeskustelu käydään englanniksi, sillä mukana on myös kansainvälisiä vieraita. Paneelikeskustelijat julkistetaan lähempänä tapahtumaa.

Yleisradio välittää tapahtuman pääkeskustelut suorana lähetyksenä sekä Yle TV1 -kanavalla että Yle Areenassa.

Turun Seutusanomat

 

 

Yleisötapahtumia Kultarannassa

Kultarannan puistossa on 8.6. alkaen esillä veistosnäyttely Luonnonmuotoja, joka järjestetään yhteistyössä Alfred Kordelinin säätiön kanssa. Näyttely esittelee kasvikunnasta, kasvien ja hedelmien muodoista sekä luonnonmateriaalien käytöstä inspiraatiota saaneita teoksia. Viime vuonna järjestetyn Kohtaamisia-veistosnäyttelyn aiheena olivat eläinhahmot viime vuosisadan alkupuolelta nykypäivään.

Kesäaikana yleisö voi tutustua Kultarannan puistoon ja veistosnäyttelyyn perjantaisin kello 18–20. Lisäksi Naantalin matkailuorganisaatio Visit Naantali järjestää opastettuja kierroksia puistoalueelle.

Naantalin Musiikkijuhlien puistokonsertti järjestetään Kultarannassa perjantaina 17. kesäkuuta. Konsertissa kuullaan luonto- ja eläinteemaista musiikkia Club For Fiven esittämänä sekä Saint-Saënsin Eläinten karnevaali kertojanaan Seela Sella.

Turun Seutusanomat