Paimiossa etsitään taas kauneimpia kotipihoja

Paimion kaunein kotipiha -kilpailun Pienet pihat -kategorian vuonna 2020 voittaneen Salmisen perheen pihaa.

PAIMIO. Paimion kaunein kotipiha -kilpailun ilmoittautumisaikaa on vielä 15. kesäkuuta kello 15.30 asti. Kilpailualueena tänä vuonna on Moision alue sekä Sukselantien lähialueet.

Parillisina vuosina järjestettävän kilpailun tavoitteena on löytää asukkaidensa näköisiä, toimivia ja esteettisiä pihoja ja parvekkeita. Arvioinnin kohteena on pihan toimivuus, kauneus, rakenteet ja kulkuväylät. Paras piha on kokonaisuus, jossa asukkaat viihtyvät ja jossa mieli virkistyy. Pihassa saa näkyä myös elämisen ja asumisen jäljet. Myös mielenkiintoiset ja omaperäiset ratkaisut otetaan arvioinnissa huomioon.

Jokainen piha on erilainen ja yksilöllinen. Kilpailuun voivat osallistua kaikenlaiset asutut pihat: taloyhtiöiden yhteispihat, parvekepihat, maalaistalojen sekä omakotitalojen pihat.

Ilmoittautumislomake löytyy sähköisenä Paimion kaupungin nettisivuilta ja paperisena kaupungintalon palvelupisteeltä.

Viisihenkinen tuomaristo kiertää ja arvioi kilpailuun ilmoittautuneet pihat sekä tekee katselmuksen alueella kesäkuun loppupuolella. Kilpailun kolme parasta pihaa julkistetaan myöhemmin kesällä. Palkintona jaetaan Paimion kaunein piha -laatta, kunniakirjoja sekä tuotepalkintoja. Kilpailu toteutetaan Mauri Perkonojan lahjoitusrahaston varoilla.

Turun Seutusanomat