Myllymuori viihdyttää perheitä uudella seikkailukierroksella

Kerttu Aaltosen Myllytonttu valmistautuu tänä kesänä avaruuslennolle.

UUSIKAUPUNKI. Iloisesti soitteleva ja laulava Myllymuori seikkailuttaa lapsia ja lapsenmielisiä jo kahdeksatta kesää Uudenkaupungin keskustassa. Koko perheen retkellä päästään tänä vuonna kokemaan avaruuden ihmeitä ja tutustutaan samalla keskustan nähtävyyksiin.

Käsikirjoittaja, seikkailuttaja:

Kerttu Aaltonen
Musiikki: Päivi Kurkilahti
Puvustus: Marjo Haapasalo
Aurinkokunta-rekvisiitta:

Mari Metsämäki
Valokuvaus: Mika Reinholm

– Haluan tuoda osallistujille viihdyttävän, mutta myös virikkeitä tarjoavan elämyksen, jonka avulla koko perhe voi oppia uutta Uudestakaupungista, seikkailun käsikirjoittaja ja Myllymuorin hahmon luoja Kerttu Aaltonen kertoo.
– Hyvän mielen seikkailussa ruokitaan mielikuvitusta, ja parhaimmillaan tarina kehittyy vielä eteenpäin lapsen omissa leikeissä retken jälkeen, hän jatkaa.

Myllytonttu lähtee avaruuteen -seikkailukierroksella etsitään vastauksia kysymyksiin, joita tonttu on miettinyt päästäkseen toivomalleen avaruuslennolle. Mitä astronautin kannattaa ottaa huomioon ja miten raketti toimii? Hyväntuulinen, toiminnallinen ja vuorovaikutteinen tapahtuma sisältää tarinallisuuden lisäksi musiikkia ja leikkiä. Draamaseikkailu antaa tilaa luovuudelle ja ilmaisulle. Kesäretken uusittu lyhyt kävelyreitti kulkee Vaakahuoneelta kaupungin keskusta-alueelle. Samalla tutustutaan nähtävyyksiin ja puutaloidylliin.

5.–28. heinäkuuta tiistaisin ja torstaisin järjestettävät kierrokset toteutetaan yhteistyössä Uudenkaupungin Vanhat Talot ry:n ja kaupungin matkailutoimiston kanssa. Tunnin pituinen seikkailukierros on kaikille avoin, ja alle kouluikäiset lapset voivat osallistua siihen aikuisen seurassa. Nuorimmille seikkailijoille mukaan toivotaan rattaita. Lippuja on varattavissa Doerzin nettisivuilla. Tiedusteluihin vastaa Uudenkaupungin matkailutoimisto.

Tulossa on myös suosittu ohjelmallinen koko perheen Myllymuorin piknik Myllymäellä keskiviikkona 27.7. ja perjantaina 29.7. kello 10–11. Mukaan omat piknik-eväät. Yleisöllä on tilaisuus tutustua myös kahden myllyn satumaailmaan, jotka kertovat Myllytontun ja Myllymuorin tarinaa. Kaikille avoimia ohjelmallisia piknikkejä sponsoroi Uudenkaupungin Suomalaisen Seuran säätiö, joten piknikeille on vapaa pääsy.

Seutusanomat Vakka