Ekaluokkalaiset Sara Tillonen ja Mea Valli ovat innoissaan kesäloman lisäksi myös toiselle luokalle siirtymisestä

Sara Tillonen ja Mea Valli ovat tunteneet toisensa jo esikoulusta saakka, ja he aloittivat ensimmäisen luokan yhdessä.

Turun Seutusanomat kävi haastattelemassa kahta ekaluokkalaista Syvälahden koulussa viimeisellä kouluviikolla ennen kesälomaa. Molempien ensimmäinen kouluvuosi oli sujunut erittäin hyvin.

KOULU.

Hirvensalossa sijaitsevan Syvälahden koulun käytävillä leijuu odottava ja sähköinen tunnelma, joka syntyy vain toukokuun ja kesäkuun vaihteessa; kesäloma on aivan lähellä. Ekaluokkalaiset Sara Tillonen ja Mea Valli ovat kesäloman odotuksesta huolimatta vielä hyvin kiinni koulupäivien työssä, joka sisältää kaikille tuttuja oppitunteja eri aineiden parissa. Luokkaretkikin on jo takana päin.

– Kävimme maanantaina Sorttamäen rannalla. Oli kivaa, mutta kävelymatka oli pitkä, Tillonen kertoo.

– Askeleita tuli sinä päivänä ainakin 20 000! Valli lisää.

Vaikka ensimmäisestä päivästä on jo kulunut lähes yhden lukuvuoden verran, muistavat koululaiset hyvin vatsassa kuplineen jännityksen.

– Omaa pärjäämistä mietti eniten, mutta kaikki meni kuitenkin hyvin. Sanoin äidille silloin, ettei päiväkodin päiväunia tule ikävä, mutta kyllä niitä sitten ikävöi vähän kuitenkin, Tillonen sanoo.

– Koulun kortteli oli jo tuttu, kun isoveljeni on käynyt ykkösluokan täällä myös. Siksi ei jännittänyt niin paljon, Valli kertoo.

Niin Tillosen kuin Vallin suosikkiaineisiin kuuluvat matematiikka, kuvataide ja käsityöt. He kertovat ensimmäisen kouluvuoden aikana oppineensa erityisen paljon erilaisia laskutoimituksia, tavuttamista sekä myös kertolaskuja vanhemmilta oppilailta. Lukeminen koululaisilta luonnistui jo ennen koulutaipaleen aloittamista. Molempien suosikkijuttu on välitunti.

– Silloin saa leikkiä kavereiden kanssa ja hyppiä vesilätäköissä, Tillonen kertoo.

– Lisäksi on kivaa, kun koulusta pääsee iltapäiväkerhoon ja siellä saa levätä ja piirtää, Valli lisää.

Kesäloman suhteen Tillosella ja Vallilla on jo paljon suunnitelmia: leirejä, mökkeilyä ja reissu Norjaan ainakin kuuluvat tyttöjen kesään. Loman jälkeen edessä on toinen kouluvuosi, jota he odottavat myös jo innolla.

– Meillä alkaa aiemmin koulu silloin kuin ekalla luokalla. Sitten mennään jo kahdeksaksi kouluun, Valli tietää.

– Se ei jännitä niin paljon, kun koulu on jo tuttu. Sitten päästään harjoittelemaan myös jakolaskuja, Tillonen lisää.

Liisa Kallio