Sirkuspäivä levittäytyy Laitilan Tipulaan ja uuteen Konserttitila Suuliin

Säilättäret järjestää kesäkuussa yhdessä Tipulan kulttuuriyhdistyksen kanssa kaikenikäisille sopivan Sirkuspäivän Laitilan Tipulassa. Kuva: Joonas Purastie.

LAITILA. Tipulan kulttuuriyhdistys ja sirkusalan ammattilaisista koostuva Säilättäret järjestävät kaikenikäisille sopivan Sirkuspäivän Laitilassa perjantaina 17. kesäkuuta kello 10–15.30.

Päivän aikana osallistujat saavat opetusta eri sirkusvälineissä kuten rolabolassa, diabolossa, jongleerauksessa, nuorallakävelyssä, pariakrobatiassa ja pyramideissa. Voimistelua harrastaville löytyy myös haastavampia treenejä.

Tipulan kulttuuriyhdistys ry:n puheenjohtaja Maikki Autio kertoo, että tapahtumia järjestetään yhdistyksen jäsenten toivomuksesta.
– Tätä toivottiin viime vuonna ja nyt se järjestetään! Emme ole aikaisemmin järjestäneet Sirkuspäivää, mutta jos tilaisuus on onnistunut, saatamme hyvinkin järjestää Sirkuspäivän uudelleen tulevina vuosina, hän jatkaa.

Sirkuspäivä pidetään Mudaisten kylässä sijaitsevalla vanhalla pienviljelytilalla, Tipulassa, jonne on parhaillaan rakenteilla myös uusi Konserttitila Suuli. Suulin lattianasennuksen parissa tulevana viikonloppuna talkoileva Tipulan kulttuuriyhdistys tähtää siihen, että tila olisi valmis kesän tapahtumiin mennessä.

Leader Ravakan tukemassa kulttuurihankkeessa Tipulan kulttuuriyhdistys ry korjaa vanhasta suulista kaikille yhteisen kokoontumis- ja juhlatilan, Konserttitila Suulin. Korjauksen jälkeen tila on myös sähköistetty ja kokoontumistilaa on seitsemällekymmenelle vieraalle.

Jatkossa Tipulan kulttuuriyhdistys vuokraa Konserttitila Suulia yrityksille, yhteisöille ja yksityisille ihmisille käyttökustannusten hintaan. Eristämättömänä pidettävä tila on käytössä lämpiminä vuodenaikoina.

Sirkuspäivään osallistuminen on mahdollista vain ennakkoilmoittautumisella Tipulan kulttuuriyhdistykseen. Sirkuspäivän hinta on 20 euroa, johon sisältyy harjoitusten lisäksi lounas ja välipala.
– Ilmoittautuminen on auki 15.6. asti tai kunnes osallistujamäärä on täyttynyt, Autio sanoo.

Tipulan kulttuuriyhdistys ry kutsuu myös viisitoista Laitilaan saapunutta ukrainalaista lasta mukaan ilman osallistumismaksua. Yhdistys on tiedottanut Sirkuspäivästä ukrainaksi kyseisille perheille heidän omilla ryhmäsivuillaan. Sirkuspäivää on tukenut Lions Club Laitila/Untamoinen.

Katariina Mäkinen-Önsoy