Paikallisten palvelujen Serhoodissa on mukana jo lähes sata yrittäjää

Serhoodin toimintaa Varsinais-Suomessa kehittävä Terhi Wirén istui Katja Martineeron tuoliin parturi-kampaamo Design by Katja Martineerossa Turussa. Martineero lähti ensimmäisten joukossa mukaan Serhoodiin. Kuva: Tara Jaakkola/Serhood-yhteisö.

YRITYSUUTISET. Kaarinalainen yrittäjä Terhi Wirén on tiimeineen kehittänyt uuden digitaalisen kohtauspaikan, Serhoodin, joka toimii puhelimella ja tietokoneella. Nyt palveluun on liittynyt lähes 100 paikallista yrittäjää, jotka maksavat vuosimaksun näkyvyydestään. Asiakkaille Serhoodin käyttäminen on maksutonta.

Serhoodista ei tilata mitään suoraan, vaan jatko sovitaan yrityksen ja asiakkaan kesken.
– Uskon, että palvelu tuo yrittäjille monenlaista lisämyyntiä. Asiakkaat voivat myös kannustaa suosimiaan yrityksiä liittymään mukaan Serhood-yhteisöön, Wirén kertoo tiimin ajatuksista.

Wiréniä innostaa Serhoodissa mahdollisuus helpottaa kotona asuvien arkea samalla, kun paikalliset yrittäjät löytävät asiakkaita. Hän näkee kotiin vietävissä palveluissa paljon mahdollisuuksia pienyrittäjille.
– Kotona asuvat ja heidän tarpeensa ovat monenlaisia. Tarpeet voivat liittyä esimerkiksi ruokailuun tai juhlien järjestämiseen, hoitoon ja hoivaan, kiinteistönhuoltoon, lemmikeihin tai talous- ja lakiasioihin. Moni tilaisi palveluja itselleen tai ikääntyneille omaisilleen, jos se olisi helpompaa. Tiedot ovat pirstaleina ympäri nettiä, eikä Keltaisia sivujakaan enää ole. Serhoodin kaltaiselle kohtauspaikalle on varmasti tarvetta, Wirén sanoo.

Kokenut yritysjohtaja ja hallitusammattilainen Ainokaisa Saarinen on mukana Serhoodin tiimissä hallituksen jäsenenä ja vastuullisuuden asiantuntijana.
– Viimeistään korona-aikana on tullut selväksi, miten iso merkitys paikallisilla yhteisöillä on ihmisten elämässä ja yritysten menestymisessä. Serhood auttaa toiminnallaan ylläpitämään ja kehittämään paikallisyhteisöjen elinvoimaisuutta, mikä tekee siitä vastuullisen yrityksen alusta asti, Saarinen sanoo.

Innovatiivinen Serhood-verkkopalvelu starttasi ensin Varsinais-Suomen alueella, mutta laajentumistavoitteitakin palvelulle on jo asetettu.
– Tarkoituksemme on syksyllä laajentua pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle ja myöhemmin koko Suomeen, Wiren sanoo.

Serhood on täysin kotimainen yritys ja sillä on oikeus käyttää Avainlippu-tunnusta.

Katariina Mäkinen-Önsoy