Rakenna ja Sisusta -messuilla teemoina vaihtoehtorakentaminen ja muuntautuva koti

Rakenna ja Sisusta -messuilta löytää kaikenlaisia vinkkejä omaan kotiin. Kuva: Turun Messukeskus.

MESSUT.

Rakenna ja Sisusta -messut täyttävät Turun Messukeskuksen 13.–15. toukokuuta. Alunperin tapahtuma oli tarkoitus järjestää helmikuussa, mutta koronatilanteen takia ajankohta vaihtui toukokuulle. Projektipäällikkö Anniina Jokisen mukaan messukeskuksessa on tulevan tapahtuman suhteen odottava ja positiivinen tunnelma.

Tällä hetkellä ajankohta näyttää hyvältä, sillä messukeskuksessa on ollut kävijöitä hyvin liikkeellä ja odotukset on siltä osin ylitetty. Toukokuussa myös kodin, mökin ja pihan laittaminen on ajankohtaista ja ihmiset haluavat päästä remontoimaan, hän kertoo.

Jokisen mukaan viimeiset kaksi vuotta ovat nostaneet kodin entistä korkeammalle ihmisten arvomaailmassa, sillä omien seinien sisällä on vietetty aiempaa enemmän aikaa. Siksi myös omaan kotiin halutaan panostaa. Tästä syystä tämän vuoden Rakenna ja Sisusta -messujen teemoiksi valikoituivat vaihtoehtorakentaminen ja muuntautuva koti.

Koti ei ole enää vain asuinpaikka, vaan se muuntautuu moneksi kuten etätöihin ja harrastuspaikaksi. Kodin toimintoja halutaan muokata yhä enemmän, jotta ne ovat monipuolisesti käytettävissä. Vaihtoehtorakentaminen tulee ilmastoajattelusta ja ekologisuudesta, jotka ovat alan kantavia teemoja.

Teemat näkyvät myös messujen ohjelmassa: esimerkiksi B-halliin nousee sisustussuunnittelija Kati Laiturin ja stylisti Hanna Leinon luoma muuntautuva messukoti, jossa tuodaan esiin kodin erilaisia toimintoja ja kestäviä ratkaisuja. Lisäksi messukävijät pääsevät viikonlopun aikana kuulemaan Kotoisa-ohjelmasta tutun Niina Ahosen luentoja sisustamisen ja asumisen trendeistä.

Lisäksi Niina pitää luentojen jälkeen sisustusklinikan, jonne messuvieraat voivat tulla esittämään kysymyksiä ja keskustelemaan omista sisustuspulmistaan.

Projektipäällikkö Anniina Jokinen kehottaakin lähtemään messuille, sillä saman katon alle kerääntyvät niin rakentamisen, remontoinnin kuin sisustamisen ammattilaiset.

Rakenna ja Sisusta -messut ovat alueen suurin ja merkittävin alan tapahtuma, josta saa niin vinkkejä kuin ideoita omaan kotiin. Niitä meillä on tarjolla noin kolmen hallin verran.

Liisa Kallio