Odotetut Naantalin Venemessut alkavat tänään

Naantalin Venemessujen avajaiset pidetään perjantaina Naantalin vanhankaupungin venesatamassa. Seutusanomien kuva-arkisto / Ragip Önsoy.

NAANTALI. Näyttävän startin vihdoin kahden vuoden tauon jälkeen Naantalin kesään antavan veneilytapahtuman avajaisia vietetään tänään 27. toukokuuta kello 16. Messuportit avautuvat puoliltapäivin ja menevät kiinni kello 20.

Naantalin Venemessut palaavat tuttuun ajankohtaansa, toukokuun viimeiselle viikonlopulle, laajalla kattauksella. Tapahtumassa on niin perinteeksi muodostunutta ohjelmaa kuin mielenkiintoisia uutuuksiakin.

Reilun sadan näytteilleasettajan joukossa on haasteellisista toimitusajoista huolimatta tälläkin kertaa ensiesittelyjä.
– Naantalin Venemessut saa kunnian olla Quarken Boats Oy:n esittelemän Quarken 27 Cabin-mallin ensimmäinen kotimainen messutapahtuma, kertoo Naantalin Venemessut järjestävän Active Expo Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Levanto.

Venemessuilla pääsee testaamaan myös muitakin kulkuvälineitä kuin veneitä. Tästä esimerkkinä ovat muun muassa täyssähköauto Polestar 2 ja uusi innovaatio E-vesipyörä, joka rantautuu nyt ensimmäistä kertaa Suomeen.

Vuoden ensimmäisinä venemessuina naantalilaisille organisaattoreille tarjoutui hieno mahdollisuus tuoda venealaa taas pitkästä aikaa kunnolla esiin. Ulkoilmatapahtumasta kun on kysymys, voitiin suunnittelu aloittaa hyvissä ajoin levollisin mielin, sillä toteutukselle ei todennäköisiä esteitä ollut näköpiirissä.

Venekaupan kasvu on ajoittain tuonut haasteita kysynnän ja tarjonnan yhteensovittamiseen tässä maailmantilanteessa. Toisaalta viimeaikojen toimet ovat vapauttaneet kaikenkokoisia paatteja ja huvipursia eurooppalaisille markkinoille.
– Kyllä tässä on saanut jännittää, koska pandemialla on ollut vaikutuksensa komponenttien ja erityisesti perämoottorien saatavuuteen. Sota on vaikuttanut myös omalla tavallaan, sillä kauppakiellon myötä yhä enemmän veneitä jää Euroopan markkinoille, Levanto sanoo.

Lions Club Naantali ja Naantalin Venemessut järjestävät yhteistyössä lauantaina kello 10–14.30 arpajaiset, joiden tuotto menee suoraan Ukrainan hyväksi. Pääpalkinto, puinen jolla, sekä muut palkinnot arvotaan Venemessujen ohjelmalavalla kello 15.

Naantalin Venemessut ovat käynnissä vanhankaupungin venesatamassa viikonlopun ajan 27.–29. toukokuuta. Tapahtumassa on tarjolla jälleen laaja valikoima uusia ja käytettyjä veneitä sekä veneilyyn ja kesäiseen vapaa-ajan viettoon liittyviä tuotteita. Venemessubileitä ja Meripelastusseuran konserttia lukuun ottamatta Venemessujen ohjelma on maksutonta.

Katariina Mäkinen-Önsoy