Nutturlan Makasiiniteatterin lasten ryhmälle teatteripäivien stipendi

SPOTTI – lasten ja nuorten teatteripäivien menestyjiin kuuluvat Nutturlan Makasiiniteatterin lasten ryhmä (oik.) ja Lapuan taidekoululaiset. Upean tapahtumaviikonlopun ohjelmassa oli esitysten lisäksi avajaiset, disko, teatteriaiheiset työpajat sekä päätösjuhla. Kuva: Sanna Rose.

Uudistettujen SPOTTI – lasten ja nuorten teatteripäivien päätösjuhlassa jaettiin ensimmäistä kertaa myös rahapalkintoja, jotka myönnettiin Nousiaisiin ja Lapualle.  

TEATTERI. Nousiaisten Nutturlan Makasiiniteatteri menestyi hienosti Suomen Harrastajateatteriliiton SPOTTI – lasten ja nuorten teatteripäivillä 14. – 15. toukokuuta. Ensimmäistä kertaa tilaisuuteen esiintymään valitut nousiaislaisen teatterin lasten ja nuorten ryhmät olivat innoissaan jo osallistumismahdollisuudesta, mutta stipendi ja kunniamaininta kruunasivat todella koko reissun.

– Kun molemmat ryhmät sitten valittiin esiintymään, olin ihan ällikällä lyöty. Sitten vain laitoimme pyörät pyörimään järjestelyn kanssa. Kaksi alkuperäisestä lasten esityksestä jättäytyi pois reissusta, mutta nuorten ryhmästä saatiin heille sijaiset, toteaa Nutturlan Makasiiniteatterin puheenjohtajana ja ryhmien ohjaajana toimiva Riia Bergring.
– Viime hetkellä influenssa kaatoi petiin yhden näyttelijän nuorten ryhmästä, mutta Fanni Sainio entisenä nuortenryhmäläisenä saapui tuuraamaan ilman yhteistä harjoittelua ja hoiti homman loistokkaasti, lisää Bergring.

Viikonlopun aika nähtiin lähes sadan osallistujan toimesta yhteensä 11 esitystä 8:sta eri teatterista. Nutturlan Makasiiniteatterin lasten ryhmä esiintyi lauantaina ja nuoret puolestaan sunnuntaina. Kaivattuja apukäsiä Bergring sai kahdesta lasten ryhmän äidistä, Sanna Rosesta ja Karoliina Vuorisesta.
– Osa lapsista ja nuorista kävi vaan esiintymässä tai olivat vain päivän reissussa. Se oli ihan ymmärrettävää, sillä osa näyttelijöistä oli ekaluokkalaisia ja yökyläily jännitti vieraassa paikassa. Meillä oli koulumajoitus ja molemmille ryhmille omat luokat. Kävimme katsomassa myös muiden esityksiä ja olisimme halunneet katsoa kaikki, mutta harmiksemme osa esityksistä oli päällekkäin, hän sanoo.
– Viikonloppu sujui oikein mukavasti ja kaikki jaksoivat hyvin. Sunnuntaiaamuna oli meidän porukka valinnut työpajaksi naamiopajan, josta tykättiin tosi paljon. Tuli uutta ja mielenkiintoista tietoa naamionäyttelemisestä Kimmo Tähtivirran opastuksella, hän iloitsee.

Tapahtuman ammattilaisraati; ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen, näyttelijä Jaana Saarinen, stand up -koomikko sekä teatteriopettaja Heikki Vilja ja ohjaaja Mikko Kaukolampi, jakoi lasten ryhmälle stipendin ja Bergringille kunniamaininnan.
– Täytyy kyllä myöntää, että omaa mieltäkin hiveli, kun Niina Lahtinen kehui minua hyväksi käsikirjoittajaksi. Kaikki tämä vahvisti sitä, että teen tärkeää työtä, Bergring kiittelee.

Huhtikuun lopulla Bergring oli nuorten ryhmän kanssa valtakunnallisilla Ramppikuume-nuorisoteatteripäivillä Ylimääräinen auringonpimennys -näytelmällään.
– Nuorten ryhmän kanssa nappasimme tapahtuman varjoraadin kunniamaininnan parhaana esityksenä ja kunniakirjan riemastuttavasta ja revittelevästä roolityöskentelystä. Onni Lehto sai stipendin näyttelijäntyöstä, kertoo Bergring.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Tiesitkö?

• Nutturlan Makasiiniteatterin lasten ryhmästä teatteripäivillä olivat Olivia Kalluinen, Nestori Merenlehto, Emily Rose, Emma Tähtinen, Anni Taipalus, Roosa Hirsimäki, Heta Launiainen, Alisa Tähtinen, Josefina Suna ja nuorten ryhmästä Hanna Kylli ja Elias Teuri. Nuorten ryhmään kuuluivat Emma Peltola, Jerry Ekman, Erin Rummukainen, Eeli Sainio, Elias Teuri, Tristan Lindgren, Hanna Kylli, Saara Reponen, Sofia Husar, Ronja-Olivia Kipinoinen, Elli Wallenius, Minna Lampola, Onni Lehto ja Fanni Sainio.

• SPOTTI – lasten ja nuorten teatteripäivät järjestettiin Suomen Harrastajateatteriliiton toimesta yhteistyössä Riihimäen kaupungin, Riihimäen Nuorisoteatterin ja Riihimäen Teatterin kanssa. Tapahtuman suojelijana toimi näyttelijä Kiti Kokkonen.

• Vuosittain Kankaanpäässä järjestettävät Ramppikuume – Valtakunnalliset Nuorisoteatteripäivät pidettiin vihdoin kahden virtuaalisen festivaalin jälkeen livenä 22. – 24. huhtikuuta. Tapahtuman tuottavat Suomen Nuorisoseurat ry, Kankaanpään kaupunki ja Kankaanpään Nuorisoseura.