Mynämäen Yhteisötila Tuukissa tutustutaan biojätteet mullaksi hapattavaan bokashiin

MYNÄMÄKI. Mynämäen Yhteisötila Tuukissa järjestetään helatorstaina 26.5. kello 16–18 Bokashi-työpaja.

Illassa tutustutaan bokashin maailmaan. Mitä se on?  Miten se toimii?  Miten jokainen voi sen aloittaa? Bokashi on biojätteiden muuttamista muhevaksi mullaksi fermentoinnin eli hapatusprosessin avulla, helposti ja hajuttomasti sisätiloissa. Työpajassa opitaan käytännönläheisesti, miten bokashointi toimii – porkkanankuorista elävään multaan!

– Bokashointi on helppoa, hauskaa ja palkitsevaa. On hienoa nähdä, miten omat biojätteet kiertävät käsiemme kautta kasvimaahan ja tuottavat puhdasta satoa. Tämä on kiertotaloutta parhaimmillaan, kertoo työpajan ohjaaja Tiina Purhonen bokashipuoti ITUAShopista.

Moni sekä kompostoi että bokashoi ja lopputulemalla on aina käyttöä puutarhassa. Bokashointi onnistuu sisätiloissa ja toimii siis kovallakin pakkasella hienosti.

– Bokashi opettaa tekijäänsä arvostamaan kierrätystä, luomua, puhdasta ruokaa. Monessa perheessä lapset on otettu prosessiin mukaan ja heistä sukeutuukin ihan huippu bokashoijia – sekin kertoo jotain arvokasta bokashista! iloitsee Purhonen.

Kaikille avoimeen ja maksuttomaan tilaisuuteen tulee ilmoittautua 24. toukokuuta mennessä. Elina Lehtonen, Wirmon Martat ry, lehtoeli@gmail.com, 044 356 7812, Tiina Saaresranta, Leader Ravakka EkoTeko-hanke, tiina.saaresranta@ravakka.fi, 044 792 9005. Tilaisuuden järjestävät Wirmon Martat ry ja Leader Ravakan EkoTeko-hanke.

Turun Seutusanomat