Lähituottajien Livia-tori puhkeaa kukkaan Piikkiön Tuorlassa

Tuorlan kasvihuoneilla käy kova kuhina, jotta myytävät tuotteet ovat priimakunnossa Livia-torilla. Kuva: Jenna Ekman.

TAPAHTUMAT. Piikkiö Päivää vietetään 21. toukokuuta yhteistyössä Ammattiopisto Livian Tuorlan avoimet ovet ja Livia-tori -tapahtumien kanssa. Tuorlan toimipisteen ja Piikkiön keskustan välillä kulkee ilmainen nonstop-bussi, jonka välipysäkkinä toimii Lindroosin puutarha.

– Opiskelijamme kartuttavat perinteiseen tapaan asiakaspalvelutaitojaan Livia-torilla myymällä kasvattamiaan kesäkukkia ja vihannesten taimia. Torilta löytyy myös yhteistyökumppaneitamme tuotteineen. Oppilaitoksena meidän on tärkeää tehdä yhteistyötä lähialueen viljelijöiden kanssa, Ammattiopisto Livian puutarha-alan tuotantotiimin vetäjä, lehtori Jaana Jaakola-Joento kertoo.

Kello 10–15 välille ajoittuvan markkinameiningin lisäksi ohjelmassa on esimerkiksi poniratsastusta, arboristien työnäytöksiä, kädentaitonäyttely ja pop up -kahvila.
– Tapahtuman toiminnallisessa osuudessa on tiimiemme vetämää ohjelmaa, johon kuuluu muun muassa hyönteishotellien rakentamista ja samettikukan ruukutusta. Esittelyssä on myös vihertiimin toteuttamia malliterasseja ja -istutuksia, lisää Jaakola-Joento.

Avointen ovien tilaisuuksia on Liviassa pidetty jo pidempään, kun taas Livia-tori järjestetään nyt viidettä kertaa. Ensimmäinen Livia-tori oli vuoden 2016 keväällä, jonka jälkeen niitä on järjestetty vuosittain pois luettuna kaksi edellistä vuotta, jolloin avoimet ovet saatettiin pitää vain virtuaalisesti.

Katariina Mäkinen-Önsoy