Haus LKV täydentää kiinteistönvälitysalan yrityskenttää

Uutena tekijänä, vankalla ammattitaidolla

Julius Ahlqvist, Mona Ilola ja Tapio Arvo toimivat kiinteistönvälittäjä–yrittäjinä Haus LKV:ssä. Kuva: Mikko Pääkkönen.

YRITYSUUTISET. Paimiolainen Mona Ilola perusti Julius Ahlqvistin ja Tapio Arvon kanssa kuluvan vuoden alussa uuden kiinteistönvälitysliikkeen, Haus LKV:n. Haus LKV:n laillistetut kiinteistönvälittäjät toimivat Kaarina–Paimio–Salo–Turku–akselilla sekä ympäryskunnissa, jokainen omalla vastuualueellaan.
– Toimisto sijaitsee Turussa, mutta automme sekä esiteltävät kohteet toimivat ensisijaisina työpaikkoinamme, Ilola kertoo.

Ilolan mukaan Haus LKV on saanut alkunsa halusta luoda omannäköinen kiinteistönvälitysliike, joka perustuu luotettavaan ja asiakaslähtöiseen palveluun.
– Kun kyseessä on oma koti, oli se sitten myyjän tai ostajan näkökulmasta, tiedonhankinnassa ja markkinoinnissa on hyvä käyttää asiantuntijapalvelua. Koti kun useimmiten edustaa meille jokaiselle arvokkainta ja rakkainta omaisuutta, hän toteaa.

Yrittäjä–kiinteistönvälittäjäkolmikon taival lähti liikkeelle yhteisestä visiosta rakentaa palvelu, jonka takana voi seistä sataprosenttisesti.
– Meistä jokainen on tehnyt uran kiinteistönvälityksen parissa eri työnantajilla. Vuosien aikana visiomme siitä, miten kiinteistönvälitysliikkeen tulisi toimia, ja miltä sen tulisi näyttää, on selkeytynyt. Kollegiaalinen kokemus ja ammattitaito yhdistettynä asiakaspalautteisiin ovat omiaan luomaan omanlaista kiinteistönvälitysbrändiä, Ilola sanoo.
– Tietysti laillistetun kiinteistönvälittäjän, LKV:n, työtä ohjaavat tietyt lainalaisuudet, mutta silti asiakkaiden tarpeita vastaavaa palvelua on aina mahdollista kehittää, jatkaa Ilola.

Kiinteistönvälittäjän ammattitaidon peruspilareihin kuuluu alaa koskevan lainsäädännön tunteminen sekä tiedonvälitys asiakkaiden hyväksi.
– Edellytämme välitystehtäviä hoitavalta henkilöstöltämme LKV-pätevyyden suorittamista. Alan ja lainsäädännön muuttuessa me myös pidämme ammattiosaamisemme ajan tasalla kouluttautumalla, Mona Ilola kertoo.
– Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa neuvoa ja tietää, mistä oikeaa ja ajantasaista tietoa on saatavilla. Myyntityössä on paljon selvittämistä, jolloin moni kokee turvallisimmaksi vaihtoehdoksi kääntyä ammattilaisen puoleen, Ilola lisää.

Lainmukaiseen ja turvalliseen asuntokauppaan sitoutunut Haus LKV kuuluu Suomen kiinteistönvälittäjät ry:n jäsenyrityksiin. Jäsenyyden myötä heillä on käytössään SKVL:n koulutusten tarjoama ajantasainen tieto sekä ilmainen lakiapu ja -neuvonta.

Katariina Mäkinen-Önsoy