Vistan koulukeskus täyttyi mukavasta messupöhinästä

Sallan Pajaa Paimiossa pyörittävä Salla Axelin on paikallisen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja. Käsityöyrittäjän tarinaan ja pajan arkeen voi tutustua Kuramuijan blogissa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

PAIMIO. Neljättä kertaa järjestetyt Paimio Rakentaa, Sisustaa ja Remontoi -messut saivat väkeä liikkeelle varovaisen innostuneesti lauantaina 9. huhtikuuta. Paimion Yrittäjät ry:n ja Paimion kaupungin yhteistyössä toteutetun tapahtuman tarkoituksena on virittää todellisia kohtaamisia, pitkästä aikaa kasvotusten. Siihen tavoitteeseen Paimion yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajan Salla Axelinin mukaan päästiin.

– Tällaisen tilaisuuden onnistumista ei voi mitata määrillä, vaan ennen kaikkea laadulla. Siitä ei olisi paljon iloa, jos näytteilleasettajia ja kävijöitä olisi ennätysmäärä, mutta kukaan ei ruuhkan takia voisi pysähtyä messuosastoille jutustelemaan. Siinä missä suuret messutapahtumat tuovat esille tarjontaa pintapuolisemmin, täällä päästään tutustumaan suoraan tekijöihin, jolloin tuotteiden osto tai palvelujen varaus onnistuu heti, Axelin pohtii.

Messuilla esittäytyivät paikalliset ja lähialueen rakentamisen ja sisustamisen alan yritykset.
– Olen iloinen, että saimme kokoon kattavasti näytteilleasettajia rakennus-, sisustus- ja remonttialalta, Axelin lisää.

Vuoden varsinaissuomalaisena paikallisyhdistyksenä hiljattain palkittu Paimion Yrittäjät ry on valittu valtakunnallisen Vuoden paikallisyhdistys 2021-kilpailun finaaliin.
– Olemme mukana toiseksi suurimpien, 201–499 jäsenen, paikallisyhdistysten kategoriassa. Voittajat julkaistaan 23. huhtikuuta Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa, sanoo Axelin.

Lähes koko 12-vuotisen yrittäjäuransa ajan Paimion Yrittäjien hallitukseen kuulunut ja sittemmin puheenjohtajaksi siirtynyt Salla Axelin pitää avointa keskusteluyhteyttä kaupungin suuntaan erittäin tärkeänä. Tiiviit välit ovat pitkäjänteisen työn tulosta.
– Yhteistyömme on näkynyt jo vuosia esimerkiksi erilaisissa tempauksissa. Yhtenä esimerkkinä on Turun Rakenna & Sisusta -messut, joissa olemme olleet edustamassa tiiminä yhteneväiset pelipaidat päällä. Ensi kesän suuri yhteinen ponnistus on Naantalin Asuntomessut, joilla olemme yhteistuumin mukana koko kuukauden ajan joka ikinen päivä, Axelin kertoo.

Eräs tärkeimmistä edunvalvonnallisista, konkreettisista toimista Paimiossa on viime syksynä alkanut yritysvaikutusten arviointi -pilotti. Kaupunkilaisten osallistamista yritysvaikutusten arviointiin pilotoidaan vuoden ajan kaupunginhallitusen, teknisen lautakunnan,ympäristölautakunnan, sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan ja elinkeinotoimikunnan päätöksenteossa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Paimion kaupungin osastolla esiteltiin myynnissä olevia tontteja sekä vastattiin rakentamiseen ja remontointiin liittyviin viranomaiskysymyksiin humoristisissa pelipaidoissa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.