Vihdoinkin pääsee messuille

Piha & Puutarha -messut on viherpeukalon unelmatapahtuma.

MESSUT

Kauan sitä on jouduttu odottamaan – tapahtumien vapautumista koronakurimuksesta – mutta nyt viimeinkin tapahtumia voidaan taas järjestää. Turun Messukeskuksessa on viikonloppuna kahdet messut; Mökki & Meri sekä Piha & Puutarha.

– Messuja on todella odotettu. Vihdoinkin pääsemme tekemään sitä työtä, miksi täällä olemme, huokaisi Messukeskuksen toimitusjohtaja Marja Pekkanen.

Messujen tavallinen yleisömäärä ei kuitenkaan ole vielä taattu.

– Nyt pitäisi saada ihmiset taas hereille – kotisohvalta voi lähteä ihmisten ilmoille. Meillä Messukeskuksessa on väljyyttä, joten messutapahtumissakin on mahdollista pitää turvavälejä toisiin ihmisiin. Ihmiset pitävät myös hyvin kasvomaskeja, mikä nähtiin Taide- ja Antiikkimessuilla, kertoo Pekkanen.

Turun Messukeskuksen kausi avattiin pitkän koronatauon jälkeen Taide- ja Antiikkimessuilla 19.-20. maaliskuuta. Kävijöitä oli noin viisi tuhatta. Toimitusjohtaja Merja Pekkanen kertoi olevansa tyytyväinen messukauden aloitukseen.

Mökki & Meri sekä Piha & Puutarha -messut on pystytty järjestämään viimeksi vuonna 2019, joten aiheista kiinnostuneiden uskoisi lähtevän Messukeskukseen intoa täynnä.

Mökkeily on ollut suosittua Suomessa kautta aikojen, mutta viime vuosina kotimaanmatkailun myötä suosio on kasvanut entisestään. Samalla on kasvanut halu panostaa omaan mökkiin – sisustuksessa ja yksityiskohtiin satsauksessa, terassit ja huussit mukaan lukien.

Samalla on kasvanut vapaa-ajan merenkulun ja ylipäänsä veneilyn suosio.

Mökki & Meri -messut tarjoavat kontakteja, ideoita, tietoa ja varusteita kaikkeen tähän.

Piha & Puutarha on puolestaan jokaisen viherpeukalon unelmatapahtuma, joka kerää alan ammattilaiset ja harrastajat yhteen.

Piha & Puutarha -messut toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen, Ammattiopisto Livian, Kauppapuutarhaliitto Varsinais-Suomen piirin ja Suomen Kukkakauppiasliiton Varsinais-Suomen piirin kanssa.