Uudessakaupungissa päräytetään pääsiäiseen noitien kokoontumisajojen merkeissä

UUSIKAUPUNKI. Koko perheen iloinen tapahtuma täyttää Uudenkaupungin torin ja Alisenkadun lankalauantaina 16. huhtikuuta kello 10–14. Keskustan kadut, puistot ja tori täyttyvät hauskoista toiminnallisista pop up -pisteistä. Kivijalkaliikkeissä on monipuolisesti yllätyksiä ja ohjelmanumeroita tarjouskampanjoiden ohella.

Pop Up Uki -tapahtuman yhteydessä järjestettäviin Noitien kokoontumisajoihin voi osallistua noidaksi tai muuksi satuhahmoksi pukeutuneena. Ohjelmassa on muun muassa musiikkia, taikomisia ja hämähäkkitanssia. Nähdäänpä tilaisuudessa Kyöpelinvuoren kiitäjän kutkuttava katoamistemppu, noitakengän heittoa ja pikkunoitien keppari-/luutarata. Oma keppari tai luuta kannattaa siis napata mukaan torille suunnatessaan.

Luutalentonäytöksiä on luvassa myös Alisellakadulla, jonka varrella sijaitseviin putiikkeihin voi ilmestyä veikeää väkeä, kuten esimerkiksi Velho Anonyymi sekä Noidat Hilipatihilkka ja Akuliina Eufrosyne Kinkku-Kankku-Konkku-Kenkkunen. Nukketeatteri Piironginlaatikon, Musiikkituvan, Uudenkaupungin kaupungin ja Uudenkaupungin Palveluyrittäjien järjestämiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Voittoa tavoittelematon, pääsymaksuton noitien tapahtuma syntyi nollabudjetilla alun perin vuonna 2016. Samalla Nukketeatteri Piironginlaatikon Kerttu Aaltonen rekisteröi tapahtuman nimen osaksi yrityksensä toimintaa.

Aaltosen toteuttaman Pääsiäinen piironginlaatikossa -ikkunanäyttelyn voi bongata 10.–24. huhtikuuta Rauhankadun ja Alisenkadun kulmauksessa olevasta liiketilasta.

Katariina Mäkinen-Önsoy