Odotetut Piikkiö Päivä sekä Tuorla’22 Livia-tori valmisteilla

Tuplasti syytä suunnata Piikkiöön

Piikkiö Päivä oli vuonna 2018 aurinkoinen ja lämmin. Seutusanomien kuva-arkisto.

TAPAHTUMAT. Perinteistä koko perheen Piikkiö Päivää vietetään 21. toukokuuta kello 10–15 Piikkiön keskusta-alueella. Tapahtuman järjestämisestä vastaavassa Piikkiö Päivät ry:ssä on innolla odotettu tätä hetkeä: Näytteilleasettajien ilmoittautuminen on alkanut ja ohjelman koonti on hyvässä vauhdissa.

Piikkiö Päivät ry:n puheenjohtaja Matti Uimosen mukaan tarjolla on tuttuun tapaan runsaasti perinteistä markkinatunnelmaa. Tapahtumaan odotetaan runsaasti näytteilleasettajia eri aloilta. Paikkavaraukset tulee tehdä yhdistyksen nettisivujen kautta.

– Paikkailmoittautumisia voi tehdä käytännössä tapahtumapäivään saakka, kunhan paikkavaraus on maksettu ennen 20. toukokuuta, hän sanoo.

Uimonen kertoo, että vähän keskeneräiseen ohjelmaan voi tulla vielä muutoksia. Tapahtuman esiintyjäkaartiin on kiinnitetty ainakin Rungon Kamariorkesteri RKO sekä Piikkiön Kultakurkut, jossa on piikkiöläisiä laulajia vuosien varrelta, Laulusaari eli muusikko Valtteri Lipasti ja Nina Erjossaari, sekä taikuri Eliel Lintula koko perheen taikashow’llaan.

Kaarinan kaupungin tervehdyksen sekä Piikkiö Päivät ry:n avajaissanojen lisäksi Piikkiö Päivään kuuluu myös muun muassa Suomen Vuonohevosyhdistyksen järjestämä keppihevosten haastekilpailu ja Rannikon Voima ry:n Piikkiön Penkkikunkku -kilpailu.

Piikkiö Päivä tekee yhteistyötä Ammattiopisto Livian organisoiman Tuorla’22 Livia-torin ja avoimien ovien tilaisuuden kanssa. Tuorlassa on ohjelmassa koko Piikkiön yhteisenä suurena markkinapäivänä esimerkiksi taimi- ja kasvimyyntiä, lähituotteita ja lähiruokaa, työnäytöksiä sekä työkoneiden esittelyä niin ikään kello 10–15 välillä.

Kun tutusti toukokuulle ajoittuva tapahtuma voitiin viimeksi järjestää, elettiin vuotta 2019 ja kyseessä oli järjestyksessään 32. Piikkiö Päivä. Kahden vuoden mittaiseksi venyneen tauon jälkeen piikkiöläisten perinteinen tapahtuma on nyt vihdoin toteutumassa.

Piikkiö Päivät ry on vuonna 2012 perustettu paikallista kulttuuria, kotiseutuhenkeä ja viihtyvyyttä edistävä yhdistys, jonka ensisijaisena tarkoituksena on järjestää keväinen Piikkiö Päivä -tapahtuma.

Katariina Mäkinen-Önsoy

Turun Seutusanomat tekee Piikkiö Päivän teemalehden

Muutaman vuoden tauon jälkeen ilmestyy myös Piikkiö Päivä -teemalehti. Tänä vuonna teemalehden tekee Turun Seutusanomat yhteistyössä Piikkiö Päivät ry:n kanssa.

Lehti ilmestyy Piikkiö Päivää edeltävänä perjantaina eli 13. toukokuuta. Tapahtumapäivän ohjelman lisäksi lehteen nostetaan kiinnostavia ihmisiä, yhdistyksiä ja yrityksiä Piikkiöstä.

Turun Seutusanomat