Maskun tilinpäätös 941 000 euroa plussalla

Maskun kunnanhallitus allekirjoitti viime vuoden tilinpäätöksen 28. maaliskuuta. Kuva: Seutusanomien kuva-arkisto.

MASKU.

Maskun kunnan viime vuoden tilinpäätös on noin 941 000 euroa ylijäämäinen.Tilinpäätös ylitti talousarvion noin 548 000 eurolla. Plussalla oleva tulos nosti kunnan taseeseen kertyneet ylijäämät yli 5,1 miljoonaan euroon, mikä on 539 euroa asukasta kohden.

Talousarvion ylityksen taustalla olevat toimintatuotot koostuivat lähinnä myyntivoitoista ja korona-avustuksista. Lisäksi sekä maksu- että myyntituotot toteutuivat talousarviota suurempina. Toimintatuotot olivat 6,2 miljoonaa euroa ja -kulut noin 55,6 miljoonaa euroa.

Verotuloja kertyi viime vuonna noin 43,8 miljoonaa euroa, joka oli 579 000 euroa enemmän kuin vuonna 2020. Valtionosuuksia oli yhteensä 9,7 miljoonaa euroa, sillä koronavirukseen liittyvät korotukset jäivät pois toisin kuin vuonna 2020. Tästä syystä valtionosuudet vähenivät 1,9 miljoonalla eurolla viime vuonna.

Investointeihin Masku käytti 2,3 miljoonaa euroa. Investointituloja oli taas yhteensä noin 800 000 euroa. Menoista 58,3 prosenttia oli uusia investointeja, 38,6 prosenttia korvauksia ja 3,1 laajennusinvestointeja.

Viime vuoden lopussa Maskun kunnalla oli pitkäaikaista lainaa 16,6 miljoonaa euroa, mutta sen määrä väheni tilikauden aikana 3,1 miljoonalla eurolla. Lyhytaikaista lainaa oli 27,1 miljoonaa euroa, eli lainamäärä on yhteensä 43,7 miljoonaa euroa. Se tekee noin 4500 euroa asukasta kohden.

Maskussa toinen koronavuosi näkyi henkilöstökertomuksen luvuissa hyvin samanlaisena kuin vuonna 2020. Esimerkiksi poissaolot lisääntyivät, mutta suurin osa niistä perustui lomiin eikä sairauspoissaoloissa ollut suurta muutosta edelliseen vuoteen verrattuna. Kunnan henkilöstömäärä säilyi ennallaan; vaihtuvuutta oli hieman, sillä 15 työntekijää eläköityi ja yhdeksän irtisanoutui.

Liisa Kallio