FC HotLips vei toisen peräkkäisen mestaruuden futsalissa

FC HotLips vei nimiinsä 35-vuotiaiden miesten futsalin Suomen mestaruuden.

FUTSAL.

Turkulainen FC HotLips on voittanut toista kertaa putkeen 35-vuotiaiden miesten futsalin Suomen mestaruuden. Se voitti turkulaisjoukkue FC Gasellen sunnuntaina 10. huhtikuuta maalein 5–0. HotLipsin manageri ja turnauksen järjestämisessä mukana ollut Joni Saari kertoo, että

loppuottelu oli alusta saakka HotLipsin hallussa.

– Kun saatiin tarvittavat maalit, niin sitten ei enää ollut painetta. Pelin jälkeen oli kyllä iloisia äijiä, sillä ainahan se voittaminen kivalta tuntuu. Kaikki joukkueessa arvostavat Suomen mestaruutta, hän sanoo.

Lopputurnaus pelattiin Kupittaan ja Samppalinnan palloiluhalleissa 9.–10. huhtikuuta, ja mukana oli kahdeksan eri joukkuetta. Finaalissa ympyrä sulkeutui, sillä HotLips ja Gaselle olivat kohdanneet myös turnauksen ensimmäisessä ottelussa. Silloin matsi oli mennyt tiukille, mutta HotLips vei sen 3–1.

– Turnauksen ensimmäinen ottelu oli eri tuntuinen ja siinä oli epävarmuustekijöitä. HotLipsin peli parani koko ajan, mitä pidemmälle turnaus eteni ja kuviot alkoivat löytyä. Finaalipeli oli selkeämpi ja siinä asiat loksahtivat paikoilleen.

Saari nostaa HotLipsin joukkueesta esiin maalivahti Veli-Heikki Maunilan, joka pelasi myös vuoden 2019 turnauksessa. Myös silloin joukkue voitti mestaruuden.

– Sekin ottelu päättyi nollapeliin, joten Maunila on pitänyt kaksi kertaa finaalissa oman maalin puhtaana. Se on hyvä saavutus. Myös Thomas Fröberg nousi esiin, sillä hän teki välierässä ja finaalissa kaksi maalia. Ne olivat tärkeät maalit meille.

Saaren mukaan HotLipsilla oli kokonaisuutena vahva joukkue, sillä mukana oli monta Liigassa otteluita tahkonutta pelaajaa.

– Hyvä sekoitus monenlaisia pelaajia. Liigassa pelanneiden lisäksi mukana oli omia miehiä, jotka ovat pelanneet monta vuotta futsalia ja jalkapalloa HotLipsissa.

Vielä mestaruusjoukkue ei ole päässyt juhlistamaan voittoa, mutta Saaren mukaan sen aika on kesällä.

– Olisi kiva ottaa kesällä yksi päivä ja juhlistaa mestaruutta. Toivottavasti se onnistuu.

Futsalin osalta HotLipsin pelit jatkuvat syksyllä. Vuoden kuluttua on jälleen aika puolustaa mestaruutta.

– Lähdetään silloin jahtaamaan kolmatta mestaruutta. Ehkä se onnistutaan vielä nappaamaan.

Liisa Kallio