Kasken Apteekki täyttää 130 vuotta: ”Maalaisapteekki kaupungissa”

Kasken Apteekin työntekijät viihtyvät hyvin toistensa kanssa töissä ja vapaa-aikana. He ovat myös matkustaneet ympäri Eurooppaa yhdessä.

130 vuoden aikana Kasken apteekki on jättänyt Turun katukuvaan jälkensä, jotka ovat edelleen havaittavissa.

YRITYSUUTISET.

Kaskenkadulla sijaitseva Kasken apteekki pitää sisällään pitkän historian, joka ulottuu 130 vuoden taakse. Tämän vuoden toukokuussa apteekin väen on tarkoitus juhlistaa kyseistä etappia. Apteekkari Leena Hellén kertoo, että he ovat suunnitelleet mukavia juttuja asiakkailleen.

– Henkilökunta järjestää asiakkailleen kaikkea kivaa, kuten pieniä lahjoja ja kilpailuja supertarjousten lisäksi. Voihan tätä juhlaa tuoda esiin myös koko vuoden ajan, hän sanoo.

Kasken apteekki on Hellénin mukaan pieni ja intiimi paikka, jossa niin työntekijät kuin asiakkaat viihtyvät. Erityisenä asiana Hellén mainitsee, että heille asiakkaat voivat tulla koiransa kanssa. Yksi asiakas on kuvaillut apteekkia hyvin osuvasti.

– Hän sanoi, että Kasken apteekki on maalaisapteekki kaupungissa, ja otan sen suurena kehuna. Se kuvastaa sitä, miten me teemme tätä työtä. Haluamme pitää kiinni hyvästä tunnelmasta, mikä välittyy myös asiakkaille.

Kasken apteekin avasi apteekkari Frans Eskil Ditzler vuonna 1892 Luostarikadun ja Kaskenkadun kulmaan, josta se muutti lähemmäs Aurajokea vuonna 1907 ja sai nimen Uusi apteekki. Nykyään kyseisellä paikalla on elokuvistakin tuttu olutravintola.

– Apteekki muutti takaisin Kaskenkadun päälle vuonna 1992 ja täällä olemme edelleen.

Myös Hellénillä on kytköksiä apteekin historiaan, sillä hänen isänsä toimi kyseisen yrityksen apteekkarina vuosina 1966–1988.

– Jotkut asiakkaat muistavat edelleen isäni, hän kertoo.

Tulevat vuodet näyttävät apteekkari Leena Hellénin mukaan valoisilta, sillä hän uskoo jatkossakin ihmisten haluavan asioida pienissä, kodin lähellä sijaitsevissa yrityksissä.

– Iloksemme myös nuoret ovat löytäneet meidät, ja he ovat tuoneet lisää pirteää asiakaskuntaa apteekkiin.

Ehkä juuri Kasken apteekin vahvuudet ovat vetäneet uusiakin asiakkaita puoleensa.

– Kaikki lähtee meidän yhteishengestä ja siitä, että viihdytään yhdessä sekä töissä että vapaa-aikana. Jatkamme iloista palveluamme ja toivotamme tervetulleiksi niin nykyiset kuin uudetkin asiakkaat sekä heidän nelijalkaiset ystävänsä.

Liisa Kallio