Ehtoollisvaellus, kakkubuffetti ja yömessu – pääsiäistä juhlitaan monipuolisesti Kaarinan seurakunnassa

Pääsiäisyön messu järjestetään Kaarinan kirkossa. Kuva: Turun Seutusanomien kuva-arkisto.

SEURAKUNTA.

Pääsiäisaika sisältää Kaarinan seurakunnassa ohjelmaa kaikenikäisille. Kirkkovuoden suurimman juhlan vietto alkaa etkoilla: lauantaina 9. huhtikuuta Kaarinan kirkossa järjestetään Popmessu, jossa on artistivieraana Jarkko Martikainen. Sunnuntaina luvassa on palmusunnuntain perhemessu, jonka jälkeen pääsiäisviikolla lapsiperheiden kannattaa suunnata Poikluoman seurakuntatalolle.

Maanantaista keskiviikkoon Poikluomassa on pääsiäistalo, joka on suunnattu juuri lapsiperheille. Siellä on askartelua ja leikkiä. Yleensä tällaiset tapahtumat ovat Kaarinan kirkolla, mutta rakennustyömaiden takia nyt ollaan Poikluomassa, kirkkoherra Ville Niittynen kertoo.

Hänen mukaan juuri lapsiperheet ovat löytäneet seurakunnan toiminnan koronarajoitusten hellitettyä.

Seurakunnassa on ollut todella paljon säpinää lapsiperheiden ansiosta, ja sen takia olemme halunneet satsata heihin ja tarjota heille mieluista toimintaa.

Kiirastorstai-iltana seurakunta järjestää kaksi ehtoollisvaellusta Kuusiston kirkon pihamaalla. Niittysen mukaan vaelluksella kierretään rasteilla, joissa on messuun liittyvää sisältöä. Viikko huipentuu lauantain yömessuun Kuusiston kirkolla ja sunnuntain päämessuun Kaarinan kirkolla.

Sunnuntain messun jälkeen on kakkubuffetti, jonka tuotto menee yhteisvastuukeräykseen.

Tänä vuonna pääsiäinen on Niittysen mukaan entistä erityisempi juhla koronaepidemian värittämien vuosien takia.

Kaksi edellistä pääsiäistä ovat olleet hyvin erilaisia eikä olla päästy kokoontumaan ollenkaan tai hyvin rajoitetusti. Sen takia on ollut todella kiva suunnitella tätä pääsiäistä.

Koronaepidemian lisäksi Ukrainan tilanne vaikuttaa pääsiäiseen.

Mielialat ovat erilaiset, kun ihmiset ovat alkaneet miettiä elämän peruskysymyksiä. Se tuo kirkon tärkeisiin juhliin erilaisen fiiliksen.

Kaarinan seurakunnan koko pääsiäisviikon ohjelma löytyy seurakunnan kotisivuilta.

Liisa Kallio