Vehmaan viime vuoden tilinpäätös yli 800 000 euroa plussalla

VEHMAA.

Vehmaan kunnan tilinpäätös vuodelta 2021 on 825 989 eurolla ylijäämäinen. Myös taseeseen on kertynyt ylijäämää noin 1,1 miljoonaa euroa. Kunnan taloudellinen tilanne onkin parantunut sitten vuoden 2020, jolloin taseessa oli ylijäämää noin 270 000 euroa. Kunnanjohtaja Ari Koskisen mukaan hyvään tulokseen vaikutti ratkaisevasti valtuuston vuonna 2019 hyväksymä talousohjelma ja sen toteuttamisen jatkaminen viime vuonna.

Pitkäjänteinen ja hyvä yhteistyö viran- ja toimenhaltijoiden sekä luottamushenkilöiden välillä tuotti hyvän tuloksen vuoden 2021 tilinpäätökseen. Strategiamme suunnan mukaisesti tulemme yhdessä tekemään Vehmaasta vielä pikkuisen paremman, hän sanoo.

Kunnan haasteena Koskinen nostaa esiin väkiluvun laskun pysäyttämisen ja sen kääntämisen kasvuun. Tilanteessa on kuitenkin myös valoa, sillä Vehmaa maksoi viime vuonna vauvarahaa 25 kertaa, mikä on yhdeksän lasta enemmän kuin vuonna 2020. Yhteensä vauvarahaa kului 7500 euroa.

Väkiluvun laskusta huolimatta varhaiskasvatuksen palvelujen kysyntä on lisääntynyt, mikä tarkoittaa sitä, että kunnallamme on vetovoimaa lapsiperheiden suunnalla.

Vehmaa joutui vuonna 2019 valtion kriisikuntamenettelyyn. Koskinen toivoo kyseisen aikakauden päättyvän pian.

Vuoden 2021 tilinpäätöksen valmistumisen jälkeen onkin toivottavaa, että Vehmaa ”vapautuisi” valtion asettamasta talouden arviointimenettelystä, hän sanoo.

Liisa Kallio