Seelim Saari palkittiin Taivassalon vuoden seuratyöntekijänä

Seelim Saari asuu nykyään Turussa, mutta osoitteesta huolimatta hän haluaa olla mukana Taivassalon Tahdin toiminnassa.

TAIVASSALO.

Taivassalon vuoden seuratyöntekijäksi on valittu Seelim Saari Taivassalon Tahdista. Taivassalossa kasvanut ja nykyään Turussa asuva Saari kertoo, että hän ei ollut yhtään osannut odottaa kyseistä tunnustusta.

– Totta kai tuntuu hyvältä saada tällainen titteli, ei sitä pysty muuten kuvailemaan, hän sanoo.

Saarella on monipuolinen tausta vuonna 1932 perustetussa Taivassalon Tahdissa: hän kertoo olleensa nuorempana todella aktiivinen urheilija, joka harrastusinto alkoi maastojuoksun parissa. Pian mukaan tulivat joukkuelajit, jotka ovat edelleen lähellä Saaren sydäntä.

– Rupesin yläasteikäisenä vetämään jalkapallokerhoja. Olin todella kiinnostunut siitä toiminnasta, ja kun Taivassaloon saatiin salibandyhalli, niin aloin valmentamaan ja vetämään liikuntakerhoja siellä.

Tällä hetkellä kerhojen vetäminen on ollut tauolla: Saaren aika on kulunut Taivassalon frisbeegolfradan laajennustöissä, jotka valmistuivat viime syksynä. Samalla hän opiskelee kadettikoulussa viimeistä vuotta. Valmistumisen jälkeen työt vievät Saaren Säkylään, mutta vaikka asuinpaikka muuttuu, yhteys Taivassaloon säilyy.

– Kun opiskelut loppuvat elokuussa, niin on tarkoitus palata salibandyn pariin Taivassaloon. Minulle on aina ollut selvää, että on linkit sinne, sillä Taivassalo on sen verran rakas paikka minulle ja haluan auttaa vanhaa kotikuntaa.

Seuratoiminta ei ole Saaren mukaan koskaan tuntunut työltä. Parasta siinä on hänen mukaansa liikunnan ilon välittäminen eteenpäin.

– Liikuntakerhoja vetäessä on hienoa, kun omalla toiminnalla ja ohjaamisella pystyy tuottamaan iloa nuoremmalle sukupolvelle ja innostamaan harrastusten pariin. Olen myös huomannut, että työtäni arvostetaan, kun esimerkiksi frisbeegolfista on tullut paljon kiitosta ja kannustusta. Se auttaa jatkamaan.

Vuoden seuratyöntekijät palkittiin Varsinais-Suomen Urheilugaalassa lauantaina 19. maaliskuuta.

Liisa Kallio