Raisiolainen Tommi Lehtihuhta voitti Talousguru-kilpailun

Tommi Lehtihuhta toi Talousguru-tittelin Raisioon.

KILPAILU.

Vuoden 2022 Talousguru löytyy Raisiosta: Raision lukion opiskelija Tommi Lehtihuhta voitti kilpailun keskiviikkona 9. maaliskuuta. Lehtihuhta kertoi heti voittajan julistamisen jälkeen, että hänen veljensä oli osallistunut samaan kilpailuun muutama vuosi aiemmin.

– Hänen ja opettajan kautta kuulin tästä ja päätin osallistua. Kirjallinen koe oli mielenkiintoinen. Odotin, että olisi ollut aineisto, sillä siinä oli laaja tehtävänanto. Ainakin jotain oli oikein, hän sanoo.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Joona Luoma Vihdin lukiosta ja kolmanneksi Kalle Kaitaniemi Naantalin lukiosta. Helsingin Alma-talossa käytyyn Talousguru-kilpailun finaaliin selviytyi 14 lukiolaista eri puolilta Suomea noin 700 osallistujan joukosta. Päivä alkoi kirjallisella kokeella, jossa osallistujien piti analysoida julkisen velan kasvun hyviä ja huonoja puolia. Iltapäivällä kilpailu huipentui väittelyihin.

Lehtihuhta väitteli asuntolainojen koroista ja vastusti väitettä siitä, että ne olisivat liian matalat. Hän oli tyytyväinen asettuessaan vastustavalle kannalle.

– Sattui hyvä tuuri sen suhteen, sillä olen aikalailla samaa mieltä väitteen kanssa, hän kertoo.

Talousguru-kilpailussa on arvokkaat palkinnot, sillä tarjolla on opiskelupaikkoja kahdeksassa eri yliopistossa: esimerkiksi Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelupaikan viidelle parhaiten kilpailussa pärjänneelle. Lisäksi kolme parasta saavat rahapalkinnot, ja voittaja voi nostaa päähänsä kiertopalkinto Talousguru-hatun.

Lehtihuhdan tulevaisuuden suunnitelmat ovat selvät.

– Armeijan jälkeen olisi tarkoitus lähteä Aaltoon kauppatieteitä opiskelemaan. Tästä se opiskelupaikka sitten tipahti niin ei tarvitse sitä sitten enää murehtia.

Talousguru on lukiolaisten taloustietokilpailu, joka on järjestetty jo vuodesta 1997. Kilpailun pääjärjestäjät ovat Finanssiala ry, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Liisa Kallio