Naantalissa tauon jälkeen perinteinen markkinaviikonloppu

Kuva vuoden 2015 Tuhkamarkkinoilta. Seutusanomien kuva-arkisto.

NAANTALI. Perinteisille Rymättylän Nuottasilakkamarkkinoille päästään jälleen vuoden tauon jälkeen. Markkinat järjestää Lions Club Rymättylä–Merimasku lauantaina 5. maaliskuuta kello 10–15 Röölän satamassa.

Nuottasilakkamarkkinoiden ohjelmassa on markkinamyynnin lisäksi muun muassa silakanperkuukilpailu, musiikkia, koiravaljakkoajelua ja poniratsastusta.

Sunnuntaina 6.3. kello 11–16 järjestetään Naantalin Tuhkamarkkinat, jotka jouduttiin niin ikään perumaan viime vuonna. Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry:n ja Naantalin kaupungin kulttuuritoimen yhteistyönä toteutettava tapahtuma juontaa juurensa keskiaikaiseen Armonlaaksoon.

Tuhkamarkkinat avataan Mannerheiminkadulla tuttuun tapaan markkinarauhan julistuksella. Naantalin torille ja tunnelmalliselle Itsenäisyydenaukiolle levittäytyvissä kojuissa edustettuna on paikallisia pientuottajia, käsityöläisiä ja yhdistyksiä, eli paljon erilaista nähtävää ja koettavaa.

Naantalin museo osallistuu tapahtumaan tarjoamalla vapaan pääsyn Humpin näyttelyihin.

Samanaikaisesti koko viikonlopun ajan Naantalin Taidehuoneella on Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry:n pyörittämä Aarteet esillä -myyntinäyttely sekä pop-up kirja-antikvaari.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Katariina Mäkinen-Önsoy