Littoisissa selvitetään Menninkäisen metsämysteeriä

MLL:n Lasten ja Nuorten kuntoutussäätiön Isovanhemmat ja lapset metsään! -toimintaan kuuluu esimerkiksi Menninkäisen metsämysteerirata Littoistenjärven ympäristössä. Kuva: MLL:n Lasten ja Nuorten kuntoutussäätiö.

TAPAHTUMAT. MLL:n Lasten ja Nuorten kuntoutussäätiön Isovanhemmat ja lapset metsään! -kehittämishankkeen toteuttama Menninkäisen metsämysteeri on kierrettävissä omatoimisesti 21. maaliskuuta asti.

Hiihtolomaviikolla avajaisiaan viettäneen seikkailureitin lähtöpaikka on Littoisten uimarannalla, jossa ensimmäinen vihje on kiinnitetty puuhun infotaulun luona. Reitti päättyy lintutornin luo. Tehtävärata johdattaa kävijänsä Menninkäisen mysteerilaatikon luo, jonka koodi selviää yhdessä tehtäviä ratkomalla. Reitillä voi käyttää puhelimeen ladattavaa QR-koodin lukusovellusta. Rata on myös heijastinmerkitty, joten kierrokselle voi lähteä vaikka ilta-aikaan taskulampun kanssa. Rataan sisältyy tehtäviä, jotka edellyttävät asioiden muistamista, jossa apuvälineenä voi käyttää paperia ja kynää tai puhelimen muistiota.

Tehtävät on suunniteltu pääsääntöisesti alakouluikäisille, mutta vähän nuoremmatkin pärjäävät varmasti aikuisen avustuksella.

Turun Seutusanomat