Lasten Musiikkijuhlat tarjoavat livemusiikin iloa koko viikoksi

Turun filharmonisen orkesterin vaskipuhallinryhmän soittajien käsissä jopa puutarhaletkuista saa aikaiseksi musiikkia. Seutusanomien kuva-arkisto.

TAPAHTUMAT. Lauantaina 12. maaliskuuta käynnistyneiden Lasten Musiikkijuhlien tavoitteena on esitellä lapsille ja nuorille musiikin mahdollisuuksia elämyksinä, harrastuksena ja ammattina. Turun konservatorion ja Turun filharmoninen orkesterin järjestämissä tapahtumissa on viikon aikana tarjolla toistakymmentä livemusiikintäyteistä ohjelmanumeroa.

Lastenorkesteri The Bätmäns soittaa sunnuntaina Sigyn-salissa ripeää, rapeaa, hidasta, nopeaa, maalailevaa ja haaveilevaa musiikkia. Maanantaina samassa paikassa esittäytyvät urut, kantele, cembalo, harppu ja harmonikka. Erikoisuutena tilaisuudessa ovat neljän katedraalin äänikerroilla varustetut Mixtuur-virtuaaliurut, joita lapsikin ylettyy soittamaan.

Sigyn-salissa ohjelma jatkuu tiistaina ja keskiviikkona iltakuudelta Turun konservatorion neljän kitaraorkesterin esiintymisillä sekä soitinesittelyillä. Turun NMKYn juhlasalissa 16.3. pidettävässä lastenlaulukonsertissa kuullaan versiointeja niin uusista kuin vanhoista lastenlauluista.

Vaski- ja lyömäsoitinyhtye Quinsonitus esittää Sigyn-salissa torstaina supersankarimusiikkia. Salin valtaavat Mimmit ja Laivaston soittokunta sen sijaan perjantaina.

Lauantaina 19.3. Mestarinkatu koulutalolla on luvassa Musiikillinen puuhapäivä klo 12–15. Isäntinä päivässä toimivat Maestro Markus ja Fiktio Fakta. Ohjelmassa on esimerkiksi avoimia muskareita, lasten Musalabra, orkesteriesityksiä, junioribändejä, opettajien soitinesittelyitä ja kahvio.

Turun filharmoninen orkesteri kutsuu torstaina 17.3. ja lauantaina 19.3. Muumiperheen lauluretki -konsertteihin Konserttitalolle, jossa kuullaan vuoden 2015 lastenlevyn Emman saaneelta Muumiperheen lauluretki -levyltä muumilauluja sinfoniaorkesterille sovitettuina. Kappaleiden välissä Eija Ahvo ja Markus Bäckman kertovat lapsille jännittäviä tarinoita lauluista sekä esittelevät lavalla äänessä olevia soittimia.

Muumiperheen lauluretkillä ovat mukana lisäksi Puolalan musiikkiluokat 4e ja 3e valmentajinaan Oona Heiskala ja Aira Arola. Turun filharmonista orkesteria johtaa Erkki Lasonpalo. Riina ja Sami Kaarlan kuvitus Konserttitalon seinälle heijastettuna täydentää muumitunnelman. Lisäksi klo 14 ja 15 yleisöä yläaulassa tervehtivät Turun konservatorion lauluyhtyeet sekä Pikkurella ja Auriella -kuoro.

Junioribändit Hymynaamat, The Snakes, STK-bändi ja Breathing Leaf rulettavat hurjasti Sigyn-salissa sunnuntaina 20.3. klo 14. Samana iltana Mestarinkadun konserttisalissa pääsee tutustumaan kultaiseen trumpettiin, muureja murtavaan pasuunaan ja Pikku kakkosen tuubaan Aura Brass Bandin avoimessa harjoituksessa klo 18.

Turun Seutusanomat

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!