Kasvit ja akvarellityöt täyttävät Kaarina-talon näyttelytilat maaliskuussa

Piikkiön kunnanosassa sijaitsevan Niemenkulman koulun oppilastöiden näyttely sisältää muinaiskasviteemaisia teoksia.

Maaliskuussa Kaarina-talossa voi tutustua kaarinalaisten oppilaiden kuin myös kolmen akvarellistin teoksiin.

KAARINA.

Kaarina-talon 2. kerroksesta löytyy maaliskuussa piikkiöläisen Niemenkulman koulun oppilaiden Kasvaa, kasvan -näyttely, jossa voi kokea tunnelmia luonnosta, muinaiskasveista ja oppilaiden omista kokemuspiireistä ja mielikuvista. Esillä on kasviteemaisia teoksia, jotka oppilaat ovat toteuttaneet monia eri tekniikoita käyttäen. Muun muassa vahaliidut, kuivapastelliliidut, vesivärit, maalit ja keramiikka ovat olleet osa luomisprosessia.

– Osassa töistä on myös yhdistetty eri tekniikoita, Kaarinan kaupungin näyttelykoordinaattori Anri Veston kertoo.

Teosten takana ovat 1.–6.-luokkalaiset Piikkiön Niemenkulman koulun oppilaat. Kyseinen koulu on järjestänyt oppilastöiden näyttelyitä eri teemoilla ja osallistunut kutsunäyttelyihin vuodesta 1993 alkaen. Kotimaan lisäksi näyttelyitä on järjestetty myös Kuubassa. Koulu on myös tehnyt yhteistyöprojekteja muun muassa Aboa Vetus & Ars Nova -museon kanssa. Niemenkulman koulun kuvataideopetuksen pääperiaatteita ovat muun muassa pitkäjänteisen työn oppiminen ja kuvallisen ilmaisun kehittyminen.

Kerrosta alempaa löytyy kolmen taiteilijan akvarellinäyttely, joka on saanut inspiraatiota luonnosta, kukista ja saaristosta. Taiteilijat Arja Honka, Ulla Lehtinen ja Kaisa-Leena Kaarlonen kohtasivat ensimmäisen kerran jo 20 vuotta sitten maalausleirillä Pyhärannassa, jolloin he alkoivat maalata yhdessä ja erikseen.

Arja Hongan akvarellimaalaus alkoi kansalaisopiston kurssilla vuonna 1993, jonka jälkeen hän on jatkanut akvarellikursseja eri taiteilijoiden opissa. Saaristo ja sen kalliomaisemat ovat aina kiinnostaneet Paraisilla asuvaa Honkaa, ja myös kukat ovat usein hänen taulujensa aiheensa. Ulla Lehtisen kohdalla akvarellit tulivat osaksi hänen elämäänsä vuonna 1989, jolloin hän osallistui ensimmäiselle maalausleirille Houtskarissa. Hongan tavoin myös Lehtinen asuu Paraisilla, ja puutarhurina häntä inspiroivat oman puutarhan kukat sekä saaristo.

Kaisa Leena Kaarlonen on perniöläinen taiteilija, joka on kuvataiteen lisäksi toiminut teatterin parissa. Akvarellimaailma vei mukanaan vuonna 1999, jolloin hän osallistui ensimmäiselle akvarellikurssille. Hän on pitänyt useita näyttelyitä ja pyrkii maalaamaan joka päivä.

Kaarina-talon näyttelyt ovat esillä 30. maaliskuuta saakka.

Liisa Kallio