Pihatöistä leiritoimintaan ja päiväkotiin – Taivassalossa tarjolla monipuolisesti kesätöitä

Taivassalossa nuoret voivat hakea esimerkiksi päiväkotiin kesätöihin. Kuvituskuva.

TAIVASSALO.

Taivassalon kunnan kesätyöhaku käynnistyi tammikuussa. Muun muassa teknisessä toimessa, palvelukeskus Poijussa, varhaiskasvatuksessa ja vapaa-aikatoimessa on tarjolla kesätöitä 15–18-vuotiaille, taivassalolaisille nuorille. Yksi työjakso kestää viikkoa, josta kertyy 600 euroa palkkaa.

Kunnan rakennusmestari Sophia Nieminen kertoo, että tekniseen toimeen on aiempina vuosina palkattu neljästä viiteen kesätyöntekijää, joille on tarjolla monipuolisia tehtäviä.

– Riippuu mistä kukin on kiinnostunut ja mitä osaamista on. Viime kesänä kesätyöntekijät pääsivät muun muassa olemaan mukana leikki- ja liikuntapuisto Toivonpuiston istutustöissä sekä frisbeegolfradan laajennustöissä, Nieminen sanoo.

Vapaa-aikatoimen puolella on tarjolla yksi kesätyöpaikka, johon kuuluu kerho- ja leiritoimintaa sekä uimakoulua. Vs. vapaa-aikasihteeri Lotta Huuhtasen mukaan kesätyöntekijän pitääkin olla uimataitoinen ja häneltä on löydyttävä jokin ajokortti liikkumista varten.

– Viime vuonna oli ensimmäistä kertaa ikinä mahdollista päästä kesätöihin vapaa-aikatoimeen. Silloin hakemuksia tuli noin 10, Huuhtanen kertoo.

Varhaiskasvatus on monessa kunnassa suosittu kesätyöpaikka, eikä Taivassalo ole poikkeus varhaiskasvatuksen johtaja Sanna Laakson mukaan. Aiempina vuosina päiväkotiin on palkattu noin kolme kesätyöntekijää, mutta määrä riippuu kiinnostuneiden määrästä.

– He pääsevät mukaan lapsiryhmätyöskentelyyn sekä leikkimään ja pelaamaan lasten kanssa. He ovat myös ulkoilussa mukana, pesevät leluja ja askartelevat muun muassa kortteja, Laakso kertoo.

Niin Sophia Nieminen, Lotta Huuhtanen kuin Sanna Laakso ovat yhtä mieltä siitä, että hyvä kesätyöntekijä tulee töihin reippaalla asenteella. Niemisen mukaan kuitenkin kaikille persoonille on tarvetta teknisessä toimessa.

Kiinnostus erilaisiin viher- ja puistotöihin on toivottavaa, mutta tekniselle puolelle ovat kuitenkin myös erittäin tervetulleita ne, jotka toivovat kesätyöjaksolta jotakin yksinkertaisempaa, kuten vain ruohon leikkuuta. Mikäli innokkuutta ja oma-aloitteisuutta löytyy, töitä on mahdollista päästä tekemään hyvinkin monipuolisesti, hän sanoo.

Huuhtasen ja Laakson mukaan vapaa-aikatoimeen ja varhaiskasvatukseen kaivataan kesätyöntekijöitä, jotka tulevat toimeen lasten kanssa ja ottavat kontaktia heihin kuin myös muuhun henkilökuntaan.

– Hyvä kesätyöntekijä on aktiivinen kyselijä. Vuorovaikutuksellisuus on tärkeää, Laakso sanoo.

Kesätyöhaku päättyy Taivassalossa 28. helmikuuta.

Liisa Kallio