Fölille ykkössija eurooppalaisessa joukkoliikennetutkimuksessa

Kuva: Ragip Önsoy.

JOUKKOLIIKENNE. Turun seudun joukkoliikenne Föli pärjäsi erinomaisesti vuoden 2021 BEST-tutkimuksessa. Alueen asukkaat olivat tyytyväisempiä joukkoliikenteeseen kuin muilla tutkimukseen osallistuneilla kaupunkiseuduilla. Vastaajista 81 prosenttia oli tyytyväisiä Fölin joukkoliikenteeseen.

Kyselyyn osallistuivat myös Tukholma, Oslo, Kööpenhamina, Geneve, Bergen, Trondheim, Rotterdam, Reykjavik sekä Suomesta Helsingin seudun liikenne HSL ja Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse. Föli osallistui tutkimukseen toista kertaa. Myös vuonna 2020 kaupunkien välisessä vertailussa tuli ykkössija.

Tutkimuksessa kysytään vastaajien mielipidettä muun muassa joukkoliikennetarjonnasta, aikataulujen luotettavuudesta sekä tiedon löytämisen helppoudesta. Föli menestyi lähes kaikilla mittareilla muita tutkimukseen osallistuneita kaupunkiseutuja paremmin.

Erityisen korkeaa oli luotto aikatauluihin ja kokemus matkustusmukavuudesta. Myös lippujen hintoihin oltiin tyytyväisempiä kuin muualla.

– Tuloksissa näkyvät viime vuonna tehdyt uudistukset. Lähimaksamisen ansiosta matkan maksaminen on entistä helpompaa. Uudet sähköbussit puolestaan tuntuvat vaikuttaneen matkustusmukavuuteen, kertoo joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte.

BEST (Benchmarking in European Service of Public Transport) on eurooppalainen kyselytutkimus, jossa mitataan asukkaiden tyytyväisyyttä kotikaupunkinsa joukkoliikenteeseen. Föli-alueelta tutkimukseen osallistui 601 turkulaista vastaajaa. BEST-tutkimuksesta lisää täällä.

Kaarina, Lieto, Naantali, Raisio, Rusko ja Turku muodostavat yhtenäisen joukkoliikennealueen, Turun seudun joukkoliikenne Fölin.

Turun Seutusanomat